Ana SayfaHaberlerMüjde! 14 Milyon Ev Kadınına İş Fırsatı!

Müjde! 14 Milyon Ev Kadınına İş Fırsatı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ülkemizde 14 milyon ev kadınını ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Artık ev kadınları da kolayca iş sahibi olabilecek. Üstelik sigorta ve tüm yan haklarla beraber. Yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye’de işgücüne dâhil olmayan yaklaşık 28 milyon kişinin yarıdan fazlasını ev kadınlarının olduğu saptanmıştır. Bu oranlar göz önünde bulundurulduğunda kadınların yüzde 80’i eşinin sigortasından yararlanıyor ve hiçbir geliri bulunmuyor.

Bakan Açıkladı “Sahaya İneceğiz”

6 yılda kadın istihdamı yüzde 60 artarak, 4 milyonu geçti. Sayısı 14 milyonu geçen ev kadınlarına yeni fırsatlar hazırlandığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “İstihdam için sahaya ineceğiz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 35-40 yaş ev kadınlarının istihdama katılım talebine dikkat çekerek, “İstihdamın ana gövdesinin çözülmesi için büyümenin yüzde 5 üzerinde olmasını sağlamak gerekiyor. Yüksek ve orta üstü katma değerli üretimin bunu sağlayacağına inanıyorum. Ulusal istihdam stratejisini güncelleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Evde Ek İş Yapmak İsteyen Kadınlar İçin Fırsat!

Sizlerde ek iş ilanlarına başvuru yaparak aile geçiminizi sağlamak ve katkı sağlamak istiyorsanız o zaman isbul.net üzerinden yayınlanan ek iş ilanlarına ve diğer uygun pozisyonlara göz atabilir ve aradığınız iş ilanlarına kolayca ulaşabilirsiniz! Aradığınız işi kolay bulabilmek için hemen özgeçmiş oluşturarak aradığınız işlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar