Ana SayfaMakalelerZamanı Doğru Yönetmenin Metotları

Zamanı Doğru Yönetmenin Metotları

Hayatımızın her alanında ihtiyacımız olan zaman kavramı, elde edeceğimiz başarılar ve yaptığımız işten verim almak adına oldukça önemlidir. Fakat özellikle teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte çalışmaya ve üretmeye ne kadar önem veriyor olursak olalım, teknolojinin zaman yönetimine oldukça büyük olumsuz etkileri bulunmaktadır. Özellikle sosyal medya hesapları çoğumuzun vaktinin büyük bir kısmını işgal etmekte ve bu durumla mücadele oldukça zor ilerlemektedir. Peki zamanı daha iyi yöneterek hayatınıza yön vermek istemez misiniz? Çoğu kişi bunu gerçekleştirmek için oldukça zorlanmakta ve çoğunlukla da başaramamaktadır. “Zamanı Doğru Yönetmenin Metotları” başlıklı yazımızda, zamanı doğru kullanabilmeniz için bir takım püf noktalarına değinmeye çalıştık. Gelin birlikte inceleyelim…

Daima Planınız Hazır Olsun

Gün içerisinde yapacağınız işlerin önceden planlamasını yapmak, belirli bir düzen içerisinde zamanında hareket etmenizi sağlayacaktır. Herhangi önemli bir işi unutmamanız ve zamanında yapmanız için de katkıda bulunacak olan plan ve program düzeni, sizi zamanınızı kullanma konusunda oldukça rahatlatacaktır. Ayrıca bu plan ve program, gün içerisinde yapacağınız işlerin sıralamasını da sağlayarak, düzenli olarak tüm işlerinizi neticelendirme duygusunu yaşatacak ve zihninizi rahatlatacaktır. Sürekli yapmanız gereken işlerin varlığıyla mücadele etmeyecek, biriken işlerin yükünü çekmek zorunda kalmayacaksınız.

Uyku Düzeninizi Ayarlayın

Bütün gün yapacağınız işler için yeterli enerjiye ihtiyacınız olacaktır. Bunun en iyi yolu ise iyi bir uykudan geçmektedir. Bu sebeple uyku düzeninizi mümkün olduğunca iyi bir şekilde ayarlamaya çalışmalısınız. Çok geç saatlere kalmadan, kaliteli bir uyku çekebilmeniz için kendinizi daha erken saatlerde uyumaya alıştırmalısınız. Biyolojik saatiniz bu konuda size yardımcı olacaktır. Bir insanın kaliteli bir uyku uyuyabilmesi için gerekli olan saat aralıklarını uykunuz için ayırmalısınız.

Yaşadığınız Alanı Düzenleyin

Yaşadığınız alanların dağınık olması, yapacağınız işlerde alacağınız verimi de günlük rutininizi de oldukça etkilemektedir. Bu sebeple yaşadığınız ve çalıştığınız alanları mümkün mertebe düzenli tutmaya özen göstermelisiniz. Gün içerisinde yapacağınız işlerin ve zamanınızın aksamaması için gece yatmadan önce gerçekleştireceğiniz ufak rötuşlarla evinizdeki düzeni devamlı kılabilirsiniz. Aynı düzen çalışma odanız ya da çalışma masanız için de geçerli olmakla birlikte bu alanlarda da boş vakitlerinizde yapacağınız ufak dokunuşlarla düzenin sürekliliğini sağlayabilirsiniz. Böylece yapmanız gereken ekstra bir iş olmayacağından ve dikkat dağınıklığı yaşamanıza sebep olacak herhangi bir dış faktör olmayacağı için zamanınızı verimli bir şekilde değerlendirebileceksiniz.

Sosyal Medyadan Uzak Durun

Teknolojik gelişmeler, günlük yaşamımızı kolaylaştırdığı kadar zorlaştırmakta da… Özellikle sosyal medyanın bu konuda etkisi yadsınamaz bir gerçek. Sosyal medya hesaplarımız için harcamakta olduğumuz zaman, gün içerisinde farklı birçok alanda daha verimli olabileceğimiz bir süreç. Fakat bu süreci ne yazık ki bize çok da artı değer katmayacak bu hesaplar ile geçirmekteyiz. Daha verimli bir zaman geçirmek ve biriken işlerinizi düzenli olarak tamamlayabilmek için kendinize sosyal medya detoksu yapabilirsiniz. Böylelikle gereksiz bağımlılıklarınızdan kurtulabilir, zamanı daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yaşam rutininiz içerisinde belirli düzeni sağlayabilmek, yapacağınız işlerin akışını da kendinize ayıracağınız zamanın da rahat bir şekilde oluşmasını mümkün kılacaktır. Kariyer planlarınızın sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi ve hem kendinize hem de sevdiklerinize ayıracağınız vakitlerin oluşabilmesi için kendinizi bu düzenden mahrum bırakmamalı ve zamanı doğru yönetmenin metotlarını hayatınıza uyarlamalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar