Ana SayfaMakalelerZaman Kullanımında Yapılan Sık Hatalar

Zaman Kullanımında Yapılan Sık Hatalar

1: Planlamadan Hareket Etmek

Planlama yapılmadan ve not tutmayarak yapılan her görev, her iş daha çok zamanda, düzensizlik içinde işleyecektir.

İş planı yapmak, yapılacak görevleri sıralı olarak düzenlemek etkili zaman kullanımını sağlamanın yanında motivasyonu da arttıracaktır.

Büyük görevler, her zaman yapılabilir küçük görev parçalarına dönüştürülebilir. Böylece takım çalışması içinde bu küçük iş görevleri tamamlanarak bütününde genel işin tamamlanmasına olanak sağlar.

2: Hedef Koymadan İlerlemek

6 ay sonra nerede olmak istediğinizi biliyor musunuz? Ya da çalıştığınız işte yükselme hedefiniz var mı? Kariyer hedeflemesi yapmanız; Çalıştığınız her an için bir amacınızın olduğunu ortaya çıkarır. Amaçsız ve hedefsiz çalışmak, boşa zaman kaybından başka bir şey değildir.

3: Öncelik belirlememek

Yeni bir iş için beyin fırtınası yaparken, sekreteriniz önceki bir işte yaşanan ciddi bir sorun için yanınıza geldi. Bu durumda ne yapmanız doğru olur?

Gün içinde, hafta içinde, ay içinde yapılacaklar konusunda önem sırasına göre az öncelikli, orta derecede önemli, yüksek öncelikli olarak kriterler belirlemeniz yapılması gereken işleri elinizden kaçırmamanız için önemlidir.

Önemli fikirleri, yeni atılımlarınızı ertelemeden; önem vererek ve üzerine düşerek hayata geçirmeniz daha kısa zamanda daha çok yol almanız hususunda öncünüz olacaktır.

4: İlgi dağıtan her türlü şeyle gereksiz ilgilenmek

Çalışma saatleri içinde iş ile ilgili olmayan ve şirket gelişimine katkı sağlamayacak her türlü aktivite gereksiz eylemler grubuna girer. Yapmayı istediğiniz iş dışı aktiviteleri mola saatlerinde gerçekleştirmeniz; mesai saati dahilinde bitirmek zorunda olduğunuz görevlerin aksamamasına ve doğru zaman diliminde bitirilmesine yardımcı olacaktır. “Bir işin yapılması değil doğru zamanda yapılması önemlidir.”

5: Sürekli Ertelemek

Yapılması gerekenleri türlü bahaneler üreterek ertelemek, zaman kullanımını etkisizleştiren hatta tamamen duraksatan en büyük nedendir. Genellikle tembel insanların ve de kendine güven konusunda eksikliği olanların uyguladığı bu eylem; Mükemmelliyetçi yapıdaki kişiler tarafından da uygulanmaktadır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar