Ana SayfaMakalelerDoğru İşte Çalışmak

Doğru İşte Çalışmak

İşiniz sizin için uygun mu? İşinizi ne derece seviyorsunuz? İşinizi sevip sevmediğinizi hiç düşündünüz mü?

Günümüzde işsizlik sorunu global dünyada tüm ülkelerde sıkça görülen sorunlardan biridir. Çoğu kişi meslek seçimini bir kenara bırakarak işsiz kalmamak adına tahsiline ve öz niteliklerine uygun olmayan işlerde çalışmak durumunda kalıyor. Dolayısı ile birçok kişi gerçekten sevdiği işlerde çalışma fırsatını kolay kolay bulamıyor.

Sevmeden ve zoraki olarak girilen işlerde kişinin başarılı olması oldukça zordur. Kişi işini sürekli sorgular, mutsuzluk fazla olduğundan performans gösteremez. Aynı zamanda bu durum çevresine de yansır, gerek çalışma ortamındaki iş arkadaşları ile gerek ise sosyal hayatında yakınlarına bu durumu yansıtarak yalnızlaşır.

İşim için doğru insan mıyım?

İşinizin size uygun olup olmadığını anlamak için öncelikle o işin çalışma şartlarını ve o iş için istenen nitelikleri yerine getirip getiremeyeceğinizi incelemeniz gerekiyor. Bunun yanında bazı soruları kendinize sorarak değerlendirme yapabilirsiniz.

İnsanlar sizi bilgili olduğunuz alanda arıyor mu?

Çalıştığınız iş yerinde insanlar size gelip bilgi almaya çalışıyorlar ya da profesyonel olarak çalışanlar fikrinize önem gösteriyorsa, bu durum doğru pozisyonda olduğunuzu gösterir.

Müşterileriniz sizi tavsiye ediyor mu?

Çalıştığı birimde her kişinin direk ya da dolaylı olarak sorumlu olduğu ve ilgilendiği müşterileri vardır. Müşteri tanımı şu şekilde yapılabilir; “Müşteri bir çalışandan işini en iyi derecede yapmasını bekleyenlerdir ve size güven duyabilmek ilk olgularıdır.”

Dolayısı ile müşterilerin sizin hakkınızda söyledikleri, işiniz hakkında ilettikleri övgüler görevinizi doğru yaptığınızı gösteren en büyük ve en doğru değerlendirme kriteri olacaktır.

İşinizle ilgili hissettikleriniz?

Her çalışan işi ile kendi nitelikleri arasında bağ kurarak çalışır. Yaptığı işin yaşam felsefesine ve tarzına uygun olup olmadığı konularını her zaman düşünür. Hissedilen bu bağ ne derece güçlü ise iş ile uyum ve performans o kadar güçlü olur.

Aldığınız maaştan memnun musunuz?

Para kazanmak her insanın hedefleridir. Kazanılan paraya göre yaşam standartları düşer ya da yükselir. Çalışılan işte hak edilen ücretin alınamaması önemli bir sorundur. Verilen emek ve zaman karşılığı olan ücretin alınması çalışma performansına ciddi ölçüde yansıyacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar