Ana SayfaMakalelerYöneticinize Söylemekten Kaçınmanız Gereken 5 Şey

Yöneticinize Söylemekten Kaçınmanız Gereken 5 Şey

Yöneticinizle İletişim Kurarken Bu Cümlelerden Kaçının

Çalışan herkesin bir yöneticisi olduğu gibi, kendi işinin patronu olanlar ise, müşteri gözünde birer çalışan olarak yer alıyor. Bu bağlamda ele alındığında yönetici – çalışan ilişkileri oldukça önemli ve gerçekten iyi sürdürülmesi gereken bir olguyu gündeme getiriyor.

Yöneticinizle sağlıklı bir iletişim kurmak istiyorsanız, işinizi sevmiyormuş, işiniz için kendinizi yetersiz hissediyormuş ya da en kötüsü işinizi küçük görüyormuş gibi davranışlardan kaçınmalısınız. Maalesef bu temel kurallar çalışanlar tarafından çok fazla göz ardı edilebiliyor. Böyle bir durum yaşamamak adına, yöneticiniz gözünden olaya bakmalı ve cümlelerinizi bu doğrultuda kurmalısınız.

 

 

 

Bu iş benim işim değil…

Kendini fazlaca yetiştirmiş, en deneyimli, işinde en iyi yöneticiler bile çoğu zaman çalışanların görevinin onlara verilen her şeyin yapılması gerektiğini düşünür. Bu nedenle, bazı zaman dilimlerinde ya da çoğu zaman kendi işiniz olmadığını düşündüğünüz proje ve çalışmaların içinde yer almanız istenebilir. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız, yöneticinizle konuşmayı denemeli ve sizi neden bu işe yönlendirdiğine dair bilgi edinmelisiniz. Ancak, yöneticiyle yapılacak olan bu konuşma esnasında, bu benim işim değil gibi ifadeleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Size verilen bu görevin gerçekten size ve şirkete uygun olmadığını örnek vererek yöneticinize anlatmanız, daha ikna edici ve geçerli kılınabilecek bir neden olabilir. Yine de böyle bir konuşmayı gerçekleştirmeden önce, size verilen farklı görevin size bir şey katıp katmayacağı konusunda iyi düşünün ve ona göre yöneticinizle iletişime geçmeyi deneyin.

 

 

 

Benim sorunum değil…

Bu cümleyi kurmak bir çalışan açısından talihsiz bir seçenek olacaktır çünkü bir şirkette yaşanan sorun, tüm çalışanları etkiler ve bu durumda sizin böyle bir cümle kurmanız oldukça olumsuz bir etki yaratacaktır. Elinizden ne geliyorsa böyle bir durum anında yapmalı, eğer gerçekten olumsuz hissediyorsanız da cümle kurmaktan kaçınarak sessiz kalmayı tercih etmelisiniz.

 

 

 

Bu işin yapılması mümkün değil…

Size verilen bir iş için bu cümleyi kurmak yöneticiyi rahatsız edecek ve çok da hoş olmayan bir algı yaratacaktır. Söz konusu görev gerçekten yapılamayacak bir şey olsa dahi, yönetici sizin bu duruma yaklaşımınızı ve bunu gerçekleştirebilmek adına üretebileceğiniz çözüm arayışınızı kontrol etmek ister. Dolayısıyla böyle bir cümle kurmaktan kaçınmalı ve elinizden geleni yaparak çözüm yolları aramalısınız.

 

 

 

Bunu herkes yapabilir…

Bunu herkes yapabilir gibi bir cümle kurulmuş olması, aslında sizin ifade etmeye çalıştığınız gibi işimde çok iyiyim ve bu benim için çocuk işi gibi bir anlam taşımakta olabilir. Fakat işveren açısından baktığınızda çok da böyle gözükmediğini düşünmelisiniz. Yönetici gözündeyse bu durum, saçma, basit ve benim için anlamsız gibi bir algı oluşturabilir. Bu nedenle cümle kurmadan önce yönetici açısından bakmakta fayda vardır. Eğer gerçekten size kolay gelen bir işiniz varsa bu durumdan şikayet etmeden mutlu olmaya çalışın.

 

Benim hatam değil

Bu cümle ortada bir sorun yoksa dahi gerçekten yönetici nezdinde sizden şüphe duyulmasını sağlar. Dolayısıyla bu fikri yöneticinizin aklına sokmamanızda fayda vardır. Bundan daha da önemlisi gerçekten ortada bir olumsuz durum söz konusuysa, bu durumda suçlanacak kişi değil, çözüm yolları aranmalıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar