Ana SayfaUncategorizedKariyeriniz İçin İş Hayatınızı Nasıl Şekillendirmelisiniz?

Kariyeriniz İçin İş Hayatınızı Nasıl Şekillendirmelisiniz?

Kariyer Planı Neden Önemli
Kariyer planı; bir bireyin hayatı boyunca izlemesi gereken bir faaliyet yolu olmasında da katkıda bulunduğu için bunu faaliyet yolu olarak da gösterebilir ve tanımlayabiliriz.
Bir başka deyimle kariyer, çalışanların iş yaşamları süresince yaptıkları işleri, iş hayatındaki gelişme ve ilerlemeleri içeren bir kavramdır. Bu duruma göre de kariyeri; kişinin yaşamı boyunca kazandığı pozisyonların tümü olarak da adlandırabiliriz.
Kariyer, bireyin iş yaşantısındaki aktivite, sorumluluk güdüsündeki gelişimi olarak tanımlanan bir kavramdır.
İnsan çalışma yaşamına başladığı günden itibaren belirli bazı gereksinimlerini karşılamak için işinde ilerlemek ve hiyerarşik yapıda yükselmek ister.
Bazı gereksinimler; güvenlik gereksinimi, sosyal açıdan doyum, toplum içinde saygı görme gereksinimi ve son olarak bireyin kendi isteklerini gerçekleştirmek istemesi kariyer yapma olgusunun temel nedenleridir.
Aslında kariyer şu demek ki; edindiği işe ilişkin deneyim ve faaliyetleri ile bütünleştirilmiş ve bireysel olarak algılanan tutum ve davranışlar dizisi olarak gözükmektedir.
Kariyer Planı Rehberi
Yönetim anlayışında işletmelerin insan kaynakları üzerindeki etkinlikle yararlanabilmeleri için kariyer geliştirme programlarına yer vermeleri, gerek organizasyon, gerekse etkinlik için çalışanın iş tatmininin sağlanması açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Bugün kariyer konusunda firmalar büyük önem vermekte ve bunun sonucunda çalışanların kariyerlerinin geliştirilmesi için bir takım yönetsel faaliyetler içerisine girer. Bu faaliyetler, kariyer yönetimi ve planlaması çerçevesinde yürütecek olan kişilerin motivasyonunu da destekler niteliktedir.
Kariyer planındaki geliştirme ve genel bir ifade olan ihtiyaç ve isteklerini karşılamak olarak da bilinen; çalışmaların tümü de insanları etkilemektedir.
Kişilerin ilgi alanları doğrultusunda ilerleyen ve bu doğrultuda ilerleyerek bir yere gelen sektörlerin başarılarını da görmezden gelemeyiz.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar