Ana SayfaHaberlerÜniversitelerin Tercih Yarışı Yeni İş Kapıları Açtı

Üniversitelerin Tercih Yarışı Yeni İş Kapıları Açtı

Ülkemizde 2000’li yılların başında Vakıf Üniversitesi adı altında eğitim vermeye başlan özel üniversiteler, son yıllarda popüler olmaya başladı. Bazı sivil toplum örgütleri tarafından ilk yıllarda paralı eğitime karşı tepkiler oluşmuş olsa da 2007 ve 2015 tarihleri arasında yeni kurulan vakıf üniversitelerinin sayıları giderek artmaya başladı. Haliyle bu artış, yeni bir rekabet ortamı oluşturmaya başladı. Bu rekabet ortamı da daha çok işsizlerin yüzünü güldürdü. Aynı zamanda mevcut sektörlerin daha çok canlanmasına neden oldu.

Üniversitelerin tanıtım günleri, açık hava reklamcılığı, stantlar, baskı ve broşür, anket oluşturma, seminer ve konferanslar, burs adı altıda pek çok etkinliklerle birbirleriyle yarışan vakıf üniversiteleri bazı iş sektörlerinin kapısını aralayarak, pek çok insana yeni bir kazanç kapısı açılmasına sebep oldu.

Vakıf Üniversitelerinin bu hoş rekabeti en çok medya çalışanlarının yüzünü güldürdü. Yeni reklam arayışları, yeni fikirler oluşturmak için kıyasıya mücadele eden üniversiteler medyada birçok insanın kazanç elde etmesi ne neden oldu.

Vakıf üniversitelerinin yüzünü güldürdüğü bir diğer sektör ise, matbaacılık. Devasa binalara kocaman afiş giydirmesi yapan matbaacılar, baskı, broşür ve afiş üretiminde yüzleri gülmeye başladı.

Şehir meydanlarında kurulan stantlar. Şehrin kalabalık meydanlarında kurulan stantlarda “üniversite tercihi” adı altında öğrenci ve velilerini stantlara davet eden personeller, bu işlerden günlük ödeme sayesinde tatmin edici rakamlarla iyi bir kazanç elde ediyorlar.

Bir diğer iş kapısı, anket sistemi, sokakta, çarşıda her yerde anket yapan kişiler yine günlük çalışarak üniversitelerin rekabet yarışında para kazanmaya başladılar.

Vakıf üniversitelerinin bu tatlı çekişmesi yeni iş kapıları açması ve insanların kazanç elde etmesi güzel bir durum. Tabi ki sadece üniversitelerle bu durumu sınırlamak doğru değil, kolejlerde en az üniversiteler kadar bir rekabet içinde.

Bizlerde, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında isbul.net ailesi olarak tüm öğrenci ve eğitim görevlilerine başarılar diliyoruz. Modern, çağdaş ve yenilikleri takip eden yeni nesillerin yetişmesi dileğiyle.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar