Ana SayfaTavsiyelerTürkiye’de Yaşayarak Döviz Kazanmanın Yolları

Türkiye’de Yaşayarak Döviz Kazanmanın Yolları

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar hem işvereni hem de çalışanları git gide yoruyor. 

Türkiye’de yaşanan ekonomik dalgalanmalar insanları birçok yönden dolar, euro gibi döviz kaynaklarından para kazanmaya itiyor. Böylelikle kurdan etkilenmeden para kazanılabilecek.

Döviz kazanabileceğiniz işler; 

Grafik tasarımTercümanlıkMütercimlik Video editörlüğüYazılımcıWeb tasarımcıMetin yazarlığıSEO e-Ticaret Danışmanlık hizmetleri 

Döviz kazanabileceğiniz platformlar;

InstagramYouTubeTikTok Twitter Facebook Freelancer.comAppenAmazonTwitch Proz.com

Türkiye’de Dolar İle Maaş Kazandıran Meslekler 

Döviz kazanmak istiyor ama hangi alanda kariyer yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız yazımızın devamında buna kolaylıkla cevap bulabilirsiniz. Her ne kadar döviz kazanmak veya ortalama üstü maaş almak herkesin hayali olsa da bazı meslekler size bu hayale daha da yakınlaştırır. Tabi bu bölümleri okuyan herkes çok yüksek maaşlar alır veya fazla para kazanır gibi bir kesinlik bulunmuyor. 

1. Grafik tasarım

Grafik tasarım, bilgisayar üzerinden photoshop, video editleme ve diğer popüler programları öğrenebileceğiniz bir meslek. Özellikle dolar ve diğer dövizlerin karşısında değer kaybeden Türk lirası sonucunda yurtdışında bu alanda çok fazla ihtiyaç doğdu. Örneğin slayt yapmaya, fotoğrafları temizlemeye veya site içerisinde grafiklerin düzenlenmesi için yurtdışına düzenli iş yapacak veya proje bazlı çalışan aranır. 

2. Mütercim-Tercümanlık

Özellikle teknolojin gelişmesiyle yurtdışında ana dili Türkçe olan farklı dil bilen çevirmenlere ihtiyaç duyulabilir. Bundan yararlanmak için birkaç internet sitesine başvurabileceğiniz gibi oradaki çeviri ofisiyle de mail veya telefon üzerinden direkt iletişim de kurabilirsiniz. 

3. Yazılım

Yazılım alanına yönelmiş bir Bilgisayar Mühendisi veya Yazılım Bölümü mezunu olmuş ya da hala öğrenci olabilirsiniz. Yazılım alanında kodlar yazıyor veya projelerle kendinizi geliştirmenin bir yolu ise GitHub üzerinden projelerinizi paylaşabilirsiniz. Bu şekilde bir portfolyo oluşturabilirsiniz. Bunları freelancer sitelerine koyabilir ve bu şekilde para kazanabilirsiniz. 

4. Spor branşları/ Proje & Yarışmalar

Uluslararası birçok para ödüllü yarışma düzenleniyor. Bunlara katılarak hem ülkenizi temsil edebilir hem de burs veya para ödülü alabilirsiniz. 

Sosyal Medya Üzerinden Para Kazanma

Sosyal medya platformları genellikle yurtdışına bağlı oldukları için kullanıcılarına farklı para birimi ile ödeme yapıyor. YouTube, İnstgram, TikTok, Twitch ve Amazon gibi platformlarda canlı yayın yaparak para kazanabilirsiniz. Genellikle eğlence veya ürün tanıtımı yapılan ürünlerden hem sponsorluk hemde izleme, beğenme veya yorum başına para kazanabilirler.  

Youtube / İnstagram / TikTok

Youtube üzerinden yayın veya video paylaşarak belirli sayıda aboneyi geçince para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ayrı olarak başarılı sayfalar farklı şirketlerden sponsorluk alır. Bu sponsorluk ücretleri siteye de eklenir.

Amazon Live

Çoğu kişinin bilmediği Amazon live platformu, var olan ürünlerin canlı yayın olarak gösterilmesi ve izleme başı para kazandıran bir platformdur. 

Orta Düzey Dil ile Yurtdışına İş Yapılabilir mi?

Türkiye’de freelancer olarak çalışan sayısı günden günde artmakta. Korona virüsü ile birlikte çoğu şirket, evden çalışma modeline geçti. Evden çalışarak daha çok verim aldığını düşünmenin yanı sıra birçok yabancı şirkette de Türkiye’nin nitelikli işçi gücünü online olarak kullanıyor. Türkiye’den yurtdışına iş yapabilmek için iyi bir yabancı dil bilgisi gerekiyor gibi düşünülse de aslında olay öyle değil. Akademik kariyer düşünmüyorsanız B1 veya A2 seviyede yabancı dil size yeterli olacaktır. Yurtdışında yüksek lisans ve doktora dil şartları için genellikle B2 sonu ve C1 seviyeleri beklenir. Ama iş çalışmaya gelince farklılık gösterir. 

Genellikle kişilerin öncelikli olarak yaptıkları işler ve referanslarına bakan şirketler Google çeviri bile kullanarak iletişim kullanabilir. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar