Ana SayfaMakalelerKariyerinize Yön Verin

Kariyerinize Yön Verin

Kariyerinizi Yönlendirmelisiniz

Gelişen bilim ve teknolojinin etkisiyle birlikte, içinde bulunduğumuz çağda iş dünyası da hızlı bir değişim sergilemektedir. Bu değişime ayak uyduramayan işletmeler hızla yok olmaya başlayıp, işçilerin işine son vermek ya da küçülmeye gitmek gibi alternatiflerle yollarına devam edebilmektedir. Bunun yanı sıra bu gelişime ayak uydurmayı başarabilmiş şirketler ise gelişmeye başlamakta ancak bu durumda da yeni teknolojiye uygun şekilde yetişmiş eğitimli çalışan arayışını hızlandırmaktadır. Bu aşamada size düşen ise, şirketlerin ihtiyacı olan çalışan açığını ve ihtiyacını tespit edip kendinizi o yönde geliştirmek ve işinizi garanti altına alıp, olduğunuz pozisyondan yükselerek kariyer hedefinize ulaşmak olmalıdır.

Geliştiğiniz Kadar Güçlüsünüz

İnsanın kendini geliştirmesi hayatının her aşamasında önemli olduğu gibi, iş hayatında da oldukça önemli bir hal almıştır. Gelişim süreklidir ve asla durmaz. Sizse gelişimi takip etmeli ve kendinizi bu yönde hareket etmeye yönlendirmelisiniz. Unutmayın ki hiçbir şey olduğu gibi kalmaz ve mutlaka süreç, değişikliği getirir. Üzerinizde düşeni yapmamanız halinde ise işiniz tehlikeye girebilir ve işveren ile olumsuz bir durumda kalabilirsiniz.

Yenilikleri Takip Edin

Kendi bulunduğunuz sektör içerisinde gerçekleştirilen yenilikleri mutlaka takip edin. Bu konuda nereden yararlanabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olun ve mutlaka interneti kullanarak da sektörünüz hakkında detaylı bilgi edinin. Hali hazırda edindiğiniz bilgileri sadece okumakla kalmayın, elinizden geldiğince bu konuda kendinizi geliştirin ki ilerleyen dönemlerde yöneticiniz yeni uygulamayı yapmayı teklif ettiğinde ön planda yer alıp işi yürütebilin. Böyle bir durum olması halinde hem kendiniz için bir terfi fırsatı yakalayabilir, hem de gerçekten yeniliklerle donanmış olduğunuz için yöneticinizin gözünde de daha fazla prestij sahibi olabilirsiniz.

Şirket İçi Gelişmelere Duyarsız Kalmayın

Şirket içi çalışanlardan, arkadaşlarınızdan ya da kendinizden de bildiğiniz gibi, ben sadece kendi işimi yaparım ve gerisi beni ilgilendirmez tutumu çalışanlar arasında yaygın olabilmektedir. Oysa herkes kendi işini yapmaya devam ederken, şirket içi gelişmelere, işin yürüyüşüne duyarsız kalmamak, hem çalışan hem de işveren açısından bir avantajdır. İşin yürütülmesi hakkında gerektiği kadar bilgi sahibi olmanız hem sizin de işinizi hızlandıracağı gibi, hem de olası bir durumda destek verebileceğiniz bir alan yaratır.

Kariyerinizi Yönetin

Hedeflerinizi oluşturun. Bu hedefler doğrultusunda yapmak istediklerinizi belirleyin. Bunun bir süreç olduğunu unutmadan, gerçekten uygulanabilir bir hedef oluşturduğunuza dikkat edin. Ulaşacağınız nokta için kolları sıvayın ve hayatınız için güzel bir adım atın. Bir işe girdikten sonra, hedefinizi de yenileyin ve kendinizi geliştirmekten asla vazgeçmeyin. Unutmayın, kendinizi geliştirdiğiniz sürece hedefinize hep bir adım daha yaklaşmış olacaksınız…

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar