Ana SayfaMakalelerStaj Yapmak Ne İşe Yarar?

Staj Yapmak Ne İşe Yarar?

Staj Yapmak Çalışan Adayına Ne Gibi Kolaylıklar Sağlar

Staj okulda son senesinde ya da mezun olan öğrencilerin sürekli takibinde olması gereken bir konudur. Çünkü staj öğrenciye, kariyer hedefini belirlerken ve iş tecrübesi edinilmesi anlamında oldukça fayda sağlamaktadır.

Her iş arama sürecinde bulunan bireyin iş görüşmelerinin en başında yaşadığı sorun, deneyim edinmiş elemanın aranması sorunudur. Eğer staj yaparak iş tecrübesi edinmiş olursanız, hem görüşmelerde tecrübeniz sorulduğunda bu konuyu gündeme getirebilirsiniz hem de staj yaptığınız yerin sizden memnun olması halinde iş bulmak için çaba harcamadan yeni bir iş edinmiş olabilirsiniz.

Dolayısıyla staj iyi bir iş bulmak, iş hayatını tanımak ve ek olarak kendinizi sınamak adına büyük bir fırsat. Unutmayın, staj gerçek bir iş tecrübesi sunar.

 

Stajın Getirdikleri:

*Tecrübe kazandırır

Hangi alanda kariyer yapacağına karar vermeye çalıştığın dönemde staj gerçekten iş hayatında yerini almak istediğin bölüm hakkında fikir edinilmesini sağlar.

*Çalışan olarak kalmana sebep olabilir

Stajyer olarak işe girdiğiniz yerde çalışmalarınızın beğenilmesi ve sizden memnun olunması durumunda kalıcı olarak orada çalışmanız teklif edilebilir ve böylece mezun olduktan sonra iş arama zahmetinden kurtulmuş olursunuz.

*İş çevresi oluşturulabilir

Staj yapıldığı zaman, ileride yer almak istediğiniz sektörün içerisinde olduğunuzu unutmayın ve iyi referanslar edinmeye çaba gösterin. İlerleyen dönemlerde oradan aldığınız referanslar iş hayatında size yardımcı olacaktır. Ayrıca genişlettiğiniz iş çevrenizden bir iş teklifi almanızda iş bulmanıza yardımcı olabilir.

*Öğrendiklerinizi hayata geçirir

Staj süresi boyunca bireyler iş dünyası hakkında ve gerçekten yer alacağı sektör hakkında yararlı bilgiler öğrenebiliyor. Önemli olan bu bilgileri pratiğe dökmek ve iş dünyasında sağlam adımlarla yer alabilmektir.

*Kendinize güvenmenizi sağlar

Kazandığınız deneyimler ilerleyen dönemlerde kendinize güvenmenizi sağlayacaktır. Bu ise bir iş görüşmesine gittiğinizde kendinizi anlatırken daha emin konuşabilmenize ve daha etkileyici olmanıza olanak verebilecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar