Ana SayfaMakalelerKariyerinizi Geliştirin

Kariyerinizi Geliştirin

Kariyerinizi Geliştirmek İçin Bu Adımları Takip Edin

Kariyer geliştirme aşamasında ne yapacağınızı ve nereden başlayacağını bilmiyormuş gibi hissediyorsanız, bazı adımları takip ederek plan hazırlamayı kolaylaştırabilirsiniz.

Beklentilerinizi Tasarlayın

Çoğu insanın çalışma koşulları ve ortamları içerisinde çok da mutlu olmadıklarını görmek mümkün. Hem de gerçekten günün büyük bir çoğunluğunun işte geçirildiğini düşündüğünüzde bu aslında önemli bir sorun yaratmakta. Ancak buna rağmen bu duruma ne gibi çözüm üretebileceğinizi düşündünüz mü? Gerçekten gideceğiniz yolu sorgulayıp kafanızda bir taslak oluşturabildiniz mi? Eğer gerçekten çalışma koşullarından ve işinizden memnun değilseniz ve işe gitmek size işkence gibi geliyorsa, sadece hayıflanmak yerine, çözüm üretmeye çalışmalısınız. Beklentilerinizi ortaya koymalı, bir taslak oluşturup bu doğrultuda hareket etmelisiniz.

Kendinizi Sınayın

Kişiliğiniz bir işi ne kadar iyi bilirseniz bilin, mutlaka her adımda etkilidir. Bu durumu göz ardı etmeden, kendinizi tanıyarak hareket etmek en akıllıca davranış olacaktır. Durun ve biraz kendinizi tanımak için vakit ayırın. Hatta kendinizi tanımak adına bir kâğıda kendiniz için düşündüğünüz fikirleri yazın. Güçlü zayıf yanlarınızı sıralayın. Ama bu işlemi yaparken gerçekçi olmaktan asla kaçınmayın. Tüm objektifliğinizle sıraladığınız özelliklerinizi inceleyin. Bu aşamadan sonra gerçekten zayıf olduğunuzu düşündüğünüz yanlarınızı güçlendirmeye, güçlü yönlerinizi ise daha da pekiştirmeye çalışın. Böylece hem kendi kişisel gelişiminize katkıda bulunmuş olacak, hem de kariyerinizi geliştirirken kendinize uygun adımlar atacaksınız.

Zayıf Yanlarınızın Üstüne Düşün

Kendinizi sınadınız ve gerçekten artık zayıf yanlarınızı kendinize itiraf ettiniz. Bu durumda önemli olan ne de olsa bu konuda başarısızım deyip kenara geçmek değil, özellikle tespit edilen zayıf yanların üzerine gidilerek onları güçlü birer özellik haline getirmek olmalıdır. Böylece hem kendinize olan güveniniz daha da yükselecek hem de daha güçlü hissedeceksiniz.

Hedefe Odaklanın

Kariyerinizi geliştirmek istediğiniz sektördeki firmaları iyi tanıyın. Çevrenizi geliştirin ve sürekli bu firmalar ile irtibat halinde olun. Hangi pozisyon için hangi özellikleri istediklerini, sizin istediğiniz iş alanı için gerekli nitelikleri bilin. Sürekli irtibat halinde olduğunuz bu firmalardaki iş arayışlarını mutlaka gözlemleyin. Hedefe odaklanmayı ihmal etmeyin.

Her Yönden Değerlendirme Yapın

Kariyerinize yön vermeye karar verdiniz ancak bu aşamada da mutlaka her yönden değerlendirme yapmanızın büyük bir gereklilik olduğunu unutmamalısınız. Doğru değerlendirme yaparak akılcı bir şekilde davranmalı, kariyer hedefinizi istediğiniz gibi şekillendirmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar