Ana SayfaMakalelerStaj Deyip Geçmeyin

Staj Deyip Geçmeyin

Staj, kariyer rotasının başlangıç noktasıdır. Eğitim boyunca edinilen bilgiler staj döneminde pekiştirilir ve sağlamlaştırılır. Ayrıca staj, aldığınız eğitimin uygulama bölümüdür. Staj döneminde bilgi birikiminiz ve yeteneklerinizin farkına varırsınız. Staj üç konuda size çok büyük fırsatlar sağlar.

1. Kariyer Belirleme
Staj döneminde, mesleğiniz hakkında detaylı bilgilere sahip olursunuz. Mesleğinizin, çalışma şartları, size sunabileceği kariyer imkanı ve uygulanma şeklinin yanı sıra, seçtiğiniz meslekten ne denli mutlu olduğunuzu da yine staj döneminde fark edersiniz. Kaldı ki, hayatınızı önemli derecede etkileyecek olan meslek seçimi, staj döneminde yaşadığınız tecrübelerle netlik kazanır. Ayrıca staj yaparken, mesleğinizin hangi alanında uzmanlaşmak istediğiniz konusunda fikir edinirsiniz. Mezun olduktan sonra, çalışmak isteyeceğiniz alanlar da bu şekilde netleşmiş olur.

2. Tecrübe Sahibi Olma
Özgeçmiş (CV) inizde yer alacak olan staj tecrübeniz,
iş bulma
konusunda size kolaylık sağlayacaktır. Staj yapmamış olan adaylar, iş hakkında tam bir bilgiye sahip değilken; staj yapmış olan adaylar staj süresine bağlı olarak iş hakkında bilgilidir. Bu nedenle, yeni mezun adaylar arasından tercih yapan işverenler, adayın staj tecrübesine dikkat eder. Stajınızı hangi şirkette yaptığınız, ne kadar süreyle çalıştığınız, bu süre içerisinde hangi görevleri yaptığınız son derece önemlidir. Ayrıca staj yaptığınız iş yerinden göstereceğiniz referanslar, iş bulmanızı kolaylaştıracaktır.

3. İş İmkanı Yakalama
Staj, aslında son derece ciddi bir iş fırsatıdır. Staj süresi dolduktan sonra, staj yaptığınız işyeri yöneticisi, mezun olduktan sonra çalışmanız üzere size iş teklifinde bulunabilir. Bu sıkça rastlanan bir durumdur. İşverenler tecrübeli eleman arayışlarının yanı sıra, yetiştirmek üzere de eleman alımlarını sıkça yaparlar. Eğitimli ve daha önce aynı iş yerinde çalışmış bir aday, bu ihtiyaç için mükemmeldir. Bu gibi iş fırsatlarını doğru değerlendirmek gerekir.

Ayrıca staj yapacağınız yeri belirlerken de, iş fırsatlarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Hem staj yapacağınız iş yerinin, iş imkanları ve çalışma alanlarını; hem de gelecekte çalışmak isteyeceğiniz bir yer olup olmadığına dikkat edin. Staj yapacağınız iş yeri, stajyerlere iş imkanları sunuyor mu? Geçmişte stajyer olarak başlayıp, daha sonra iş teklifi alan ve hala çalışan elemanlar var mı? Bu elemanların yaşadıkları kolaylıklar ve zorluklar nelerdir? Bunları detaylı bir şekilde araştırmadan staj yapacağınız yere karar vermemelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar