Ana SayfaUncategorizedİşsizlikten En Az Etkilenen Meslekler?

İşsizlikten En Az Etkilenen Meslekler?

Meslek Seçimi ve İşsizlik

 

Herhangi bir ekonomik toplumda çalışmak istediği halde iş bulamayan yetişkinlerin bulunması durumu olan işsizlik, her geçen gün artan nüfusun etkisiyle çığ gibi büyümekte. Çoğu insan iş ilanlarını hızla incelerken iş bulma umuduyla günlerini geçiriyor. Böyle bir ortamın söz konusu olduğu bu dönemde bazı meslekler var ki, işsizlik durumundan çok fazla etkilenmemekte.

Günümüz şartları işsizliği gündeme getirdiği gibi, bazı mesleklerinde hızla geliştiği bu dönemde yeni çalışan ihtiyacına sahip olan sektörler bulunuyor. Kendini bu alanda geliştirmiş olan kişiler ise oldukça şanslı.

İşsizlikten en az etkilenecek kategorileri incelediğimizde ise, sağlık -tıp, bilişim, yapı-inşaat, perakendecilik-toptancılık, mağazacılık gibi meslekler ön plana çıkıyor.

İşte ideal meslekler …

 

Pilot: Havayolları şirketlerinin uçak filolarını büyük bir hızla genişletmesi nedeniyle, ortaya büyük bir pilot açığı çıkmaya başladı. Bu şirketlerin ilerleyen dönemlerde onbinlerce yeni uçağı hizmete sokacağını düşünürsek, bu meslek ilerleyen dönemlerin gözde mesleklerinden olacak.

 

 

 

Doktor: İlerleyen tıp alanıyla gün geçtikçe çoğalan hastaneler sayesinde doktor açığı da meydana gelmeye başladı. Bu arada nüfusun da hızla çoğaldığını düşünürsek, doktor sayısında bir artış beklenmesi mümkün.

Yine aynı şekilde; Yoğun bakım hemşiresi, Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi, Dahiliye uzmanı, Radyoloji teknikeri, Anestezi teknikeri, Hasta danışmanı, Acil tıp teknikeri sağlık sektöründe işsizlikten en az etkilenecek alanlar arasında yer almaktadır.

 

İnşaat sektörü gün geçtikçe işçi arayışını arttıran ve işsizlikten fazla etkilenmeyen sektörler arasındaki yerini alıyor. Yine İnşaat sektörü içinde ön plana çıkan alanları inceleyecek olursak; Mimarlık, İnşaat mühendisliği, Teknik ofis uzmanı, İhale uzmanı, Şantiye şefi, Saha mühendisi, İşçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı gibi iş alanları, inşaat sektörünün aranan meslekler olacak.

 

 

Mağazacılık sektörü gelişimini hızla devam ettiren ve sürekli sirkülasyonun yaşandığı, çalışan ihtiyacının neredeyse hiç bitmediği bir sektör. Bununla birlikte; Kasiyer, Satış danışmanı, Mağaza müdürü, Görsel düzenleme uzmanı bu sektör içerisinde uzun vadede çalışan ihtiyacı olan meslekler arasında.

 

Bilişim sektörü de hızla gelişen ve gün geçtikçe neredeyse çoğu iş alanının önüne geçen bir sektör. Bu sektör içerisinde
özellikle ön plana çıkan meslekler ise; Veritabanı yöneticisi, Yazılım geliştirme uzmanı, Sistem ve ağ uzmanı, Java uygulamaları uzmanı, İş analisti,
Web master olarak sayılabilir.

Tüm bunlara ek olarak; İngilizce’ye hakim mali işler uzman ve yöneticileri, Avrupa Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü mevzuatına hakim hukukçular, Yönetici asistanları, Pazarlamacılar, Sosyal medya uzmanlığı, Arama motoru optimizasyonu (SEO) uzmanlığı, Konsept yaratıcılığı, Tasarım Ar-Ge ve teknoloji sayılabilir.

Özellikle hızla çoğalan nüfusun iş arayışında bu mesleklerden bir tanesini tercih etmesi, hem işveren adına yararlı olacağı gibi, hem de işsizlik tehlikesiyle kısa vadede karşı karşıya kalmayacağı anlamına gelir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar