Ana SayfaMakalelerYönetici Ve Çalışan İlişkileri

Yönetici Ve Çalışan İlişkileri

Yönetici ve Çalışan İlişkileri İş Dünyasında Oldukça Önemli

Yönetici, yöneten yani yönetme gücünü elinde bulunduran kişi anlamına gelmektedir. Çalışan ise bir iş yerinde, kurumda, işletmede işlerin yürütülmesini sağlayan kişi olarak tanımlanabilir. Her iki kavram da birbiriyle iletişim halinde olan ve iş dünyasının vazgeçilmez düzeni arasında yer alan bireylerdir. Dolayısıyla bu iki bireyin iletişimi stratejik bir öneme sahip olmakla birlikte oldukça düzgün kodlanması gereken önemli bir iletişim sürecini meydana getirir.

İyi iletişim kurun

Yönetici ve çalışan birlikte bir işin yürütüm aşamasında bir arada oldukları için, mutlaka doğru bir şekilde iletişim kurulmalı, birbirini iyi bir şekilde anlamalıdır. Burada siz yöneticilere oldukça fazla iş düşmektedir. Personeliniz ile sağlıklı iletişim kurmak adına çaba harcamanız sağlıklı iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.

Destekleyin

Çalışan her işleminde yöneticisinin arkasında olduğunu ve onu destekleyeceğini bilmelidir ve her iki taraf da birbirine güvenmek konusunda sıkıntı yaşamamalıdır. Çalışanınıza destek olduğunuzu ve onu onayladığınızı belirtmeniz, çalışanı cesaretlendirecektir.

Personelinizi tanıyın

İşveren her personelini genel olarak tanımalı ve her bireyin yetkinlikleri doğrultusunda iş dağılımında bulunmalıdır. Bu şekilde personele dağıtımı yapılan işler kısa sürede daha doğru bir şekilde sonlandırılacaktır.

Saygı duyun

Çalışan ile aranızdaki ilişki hiyerarşik düzen ile devam etmelidir ki bu beraberinde saygıyı da meydana getirir ancak bazı işverenler disipline etmek amacıyla çalışanına çok sert davranabilmekte, ağır konuşmalarda bulunmaktadır ki bu kesinlikle çok büyük bir yanılgıdır. Bu davranış biçimi sadece çalışanın işinden hatta yöneticisinden soğumasına, kendisini kötü hissederek verimsiz olmasına neden olur. Bu sebeple çalışan saygı duyulması, işveren için oldukça dikkat edilmesi gereken bir olgudur.

Fikir alışverişi yapın

Çalışan ile yönetici arasındaki iletişimi güçlendirmek ve doğru bilgi akışı sağlamak açısından dönem dönem toplantılar yapılması, notların paylaşılması ve iş akışı hakkında bilgi aktarılması oldukça önemlidir. Bu durum bilgi akışının doğru şekilde olmasını sağlayacağından iletişim açısından da kopuklukların olmasını engelleyeceği gibi, fikir alış verişi de sağlayacaktır.

Yapıcı olun

Çalışanlarınızın size bir proje veya çalışma hakkında bilgi aktarmasına, yorum yapmasına izin verin. Gerçekten önemseyerek çalışanlarınızın fikirlerini inceleyin ve beğenmediğiniz noktalarda kırıcı olmaktan kaçının. Bunun yerine beğenmediğiniz noktalarda çalışanı pozitif yönlendirmelerle yeniden projeyi ele almaya yöneltin. Kendisini desteklenmiş hisseden çalışan daha verimli çalışacaktır, bunu göz ardı etmeyin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar