Ana SayfaMakalelerSosyal Medyayı Kariyerimiz için Nasıl Kullanabiliriz?

Sosyal Medyayı Kariyerimiz için Nasıl Kullanabiliriz?

Sosyal medya günümüzün en etkili araçlarından biridir. Hemen hemen her kesimden insan sosyal medya platformlarını çeşitli sebeplerle kullanmaktadır. Dijitalleşmenin etkisiyle sosyal medya kullanımı günden güne artış göstermektedir. Her geçen gün farklı formatlarda karşımıza çıkmaktadır. İnternetin yaygınlaşmasına paralel olarak büyük bir hızla büyüyen sosyal medya her geçen gün değişip gelişmektedir. İnsan hayatında öyle etkili hale gelmiştir ki farklı meslek dallarının oluşmasına zemin hazırlamıştır. Bunlardan en çok bilineni “influencer”lıktır. Sosyal medya uzmanları, sosyal medya yöneticileri, sosyal medya içerik üreticileri gibi birçok meslek sayılabilir.

Sosyal medya haberleşmeyi hızlı ve kolay ulaşılabilir hale getirmiştir. Dünyanın diğer ucundaki bir habere saniyeler içerisinde ulaşma imkanına sahibiz. İnsanlar sosyal medyayı eğlenmek, zaman geçirmek, iletişim kurmak gibi çeşitli amaçlarla kullanmaktadır. Sosyal medyayı sadece eğlenceli odaklı kullanmak yerine daha efektif olarak kullanan kişilerde bulunmaktadır. Sosyal medyanın mekân ve zaman kavramlarını daraltıp kısaltmasıyla birlikte kişiler ihtiyacı olan işlere bu platformlar üzerinden de ulaşmaya çalışmaktadır. Aynı mantıkla işverenler de sosyal medya araçlarını kullanarak çalışan boşluğunu kapatma yoluna gitmektedir. Bunun sebebi hızlıca aradığı kişiye ulaşabilmenin yanında işe alacağı kişilerin hayatlarını birebir görme şansıdır. Çünkü birçok insan sosyal medyasını kendisine göre tasarlamıştır ve mutlaka kendisiyle ilgili bilgileri az veya çok bu platformlarda yansıtmıştır.

 Yazımızda sosyal medyayı kariyerimiz için nasıl kullanmamız gerektiği hakkında bilgileri maddeler halinde paylaşacağız, iyi okumalar dileriz.

Paylaşımlarınız Kaliteli ve Nitelikli Olmalıdır

Artık kamu veya özel sektörde birçok işveren kurum adayların özgeçmişlerinde sosyal medya hesaplarını da istemektedir. İşe alacakları kişileri önceden görmek ve karakterleri hakkında bilgi sahibi olmak için bu yöntemi kullanmaktadırlar. Sosyal medya kullanıcıları katıldığı yarışmaları, aldığı ödülleri, içinde bulunduğu projeleri, hobisi olan ilgi alanlarını, eğitimiyle ilgili yetkinliklerini ve başarılarını, katıldığı kursları ve seminerleri sosyal medya üzerinden paylaşması durumunda işverenleri etkileyebilir ve hayalini kurduğunuz iş için mülakat teklifi alabilirsiniz. Mülakata katıldıktan sonra sosyal medyalarınız üzerinden paylaşımlarınıza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Sizi işe almak isteyen firmalar bu süreci de titizlikle takip etmektedir.

Hangi meslek dalında kariyer hedefiniz var ise sosyal medya hesaplarınızı çok rahatlıkla bu amaçlar için kullanabilirsiniz. Örneğin bir Grafik Tasarımcıysanız yaptığınız projeleri sosyal medya platformlarınızdan paylaşarak bu meslekte ne kadar yetkin olduğunuzu kanıtlamış olursunuz.

Sosyal Medya İş Hayatınızı Etkilemesin

Günümüzde insanlar sosyal medyanın sunduğu sınırsız paylaşma imtiyazı ile kendilerinden geçmiş durumdalar. Yediklerimizi, giydiklerimizi, aldıklarımızı, verdiklerimizi, yardımlarımızı, eğlencelerimizi bir sınırlama olmadan paylaşmaktayız. Bazen bir konu hakkında sevincimizi kutlarken bazen de öfke kusarken kendimizi buluyoruz. Özgür olan paylaşım butonları sandığımız kadar masum olmayabilir. Çalıştığımız kurumun prestijini ve o kurumu temsil ettiğimizi unutmadan paylaşımlar yapmak akıllıcadır. Kamu veya özel sektörlerde sosyal medya paylaşımlarından dolayı işinden çıkartılan birçok kişi mevcuttur. İşverenlerin sadece mülakat aşamasında ve sonrasında sizi takip ettiğini düşünmek oldukça yanıltıcı olacaktır. İşverenler sistemli olarak birlikte çalıştıkları kişilerin sosyal medya hesaplarını incelemektedir.

Sonuç olarak sosyal medyayı kullanma şeklinize göre size yarar sağlayacaktır veya zarar verecektir. Yazımızda bahsettiğimiz gibi sosyal medya platformları sayesinde istediğiniz kariyere ulaşabileceğiniz gibi mevcut olan işinizden ayrılmak zorunda da kalabilirsiniz. Paylaşımlar düşünülerek yapıldığı takdirde bir problemle karşılaşılmayacaktır.  

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar