Ana SayfaMakalelerSosyal Medyada İş Fırsatı Yakalamak

Sosyal Medyada İş Fırsatı Yakalamak

Sosyal medya günümüzde iş bulmak için de kullanılan en geniş platformlarda biri haline geldi. Sosyal medyada cv hazırlayıp işverenlere ulaştırmak isteyen binlerce insan var. Bunun yanı sıra işverenler artık sosyal medyayı eleman bulmak için kullanmaya başladılar. Gerek sosyal medyada aktiflikleriyle gerekse ilginç profilleriyle işverenlerin dikkatlerini çekebilen kişiler iş teklifleriyle karşı karşıya kalmaktadır. İşverenler cv’lerine ulaştıkları insanları bir de sosyal medyadan araştırarak fikir ve düşünceleri hakkında bilgi sahibi olup kişiyi bu şekilde değerlendirirler.

Sosyal medyayı aktif kullanmak bu açıdan da çok önemlidir. Kişiliğinizin profilini ortaya koyan sosyal medya platformları, sizlere yeni iş kapılarını aralama fırsatı da sunmaktadır. Peki sosyal medyayı nsıl etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. İşte sizlere birkaç ipucu;

    • Web siteleri için büyük önem taşıyan SEO, sosyal medya siteleri için de çok önemli bir faktördür. Profilinizi oluşturan, sizi ve mesleğinizi anlatan anahtar kelimeleri çok dikkatli seçmelisiniz. Mesleğinizle ilgili anahtar kelimelerle arama yapanların sizlere daha rahat ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
    • Sosyal medya platformlarında görünürlük durumunuzu herkese açık yapmalısınız. İşverenlerin sizlere daha rahat ulaşmasında bu durumları göz önünde bulundurmalısınız.
    • Somut örnekler oluşturacak kendi portfolyonuzu oluşturarak bunları sosyal medya platformlarında paylaşın. Çalışmalarınızı daha çok insana ulaştırarak kitlenizi arttırmış olacaksınız.
    • Kendi sektörünüzle ilgili sosyal medya gruplarına katılarak kendinizi tanıtacak paylaşımlarda bulunun. Tanıtımınızı yapabileceğiniz etkili yöntemlerden biridir.
    • Kendi sektörünüzde bir grup bulamazsanız bu fırsatı iyi değerlendirin ve bu konuda öncü siz olun. Kendi topluluğunuzu oluşturarak alanınızla ilgili paylaşımlarda bulunup, sektörünüzdeki insanlara yol gösterici olabilirsiniz. Farklı bireylerle tartışabileceğiniz ortak konularınızda doğru çözümler bulabilirsiniz.
    • Blog siteleri sizlere özgür bir çalışma alanı hazırlar. Bloglar yardımıyla kendi özgün içeriklerinizi oluşturabilir, sosyal medya siteleriyle sekronize edip tüm sosyal medya platformlarında aynı zamanda paylaşabilirsiniz.
    • Tüm hesaplarınızın URL kısmının mutlaka kendi isminizi teşkil ettiğini, absürt harf ve rakamlar içermediğini mutlaka kontrol edin ve düzenleyin. Çok fazla rakam ve harf içeren linkler kafa karıştırıcıdır.
    • Kendi sektörünüzdeki insanları sosyal medya hesaplarından eklemeniz arkadaş çevrenizi genişletmeniz isminizin duyulması açısından çok önemlidir.
    • İnsanların aklında yer etmek için rahatsız etmeyecek bir şekilde sosyal ağlarda aktif olabilir, daha çok kitleye ulaşabilirsiniz.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar