Ana SayfaMakalelerAdım Adım İş Arama

Adım Adım İş Arama

İş arama yöntemleri için artık devir çoktan değişti. Camlara ve vitrinlere asılan iş ilanları artık yeriniz dijital çağın kollarına teslim etti. Şimdilerde otobüs duraklarında, köprülerde ve direklere yapıştırılan etiketler, A4 kağıtları şişirme yüksek maaş vaatlerine de artık kimse kanmıyor. İş bulma süreci her daim sancılı geçmektedir. Ancak hedefleriniz doğrultusunda iş aramaya başlarsanız daha hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Adım Adım İş Arma Yöntemleri

Adım adım iş arma yöntemleri içinde farklı yollar bulunmaktadır. İş arama esnasında öncelikle irdelemeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara baktığımızda kendi yetkinliklerimiz ve iş deneyimlerimiz, eğitim seviyemiz iş arama sürecimizde bize yardımcı ve yol göstermektedir. Kendini benliğinizin farkında olmadan iş tercihlerinde bulunmanız mümkün değildir. Bu yüzden öncelikle kendinizi tanımanız, ruhunuzu ve enerjinizi saptamanız size iş aramalarınızda etki sağlayacaktır. Adım adım iş arama yöntemleri arasında ilk yöntem insan kaynakları sitelerine üyelik gerçekleştirerek CV oluşturmanızdır.

İş İlanları Web Siteleri ve Mobil Uygulamalar

Ülkemizde iş ilanları sitelerinin sayısı giderek artış göstermektedir. İşkur bünyesinde faaliyet gösteren bu iş ilanları sitelerine üye olarak iş aramalarınıza hemen başlayabilirsiniz. Her iş ilanı sitesi için ayrı ayrı özgeçmişler oluşturarak iş aramalarınızı daha hızlı bir hale getirebilirsiniz. İlgili iş ilanları sitelerinin mobil uygulamalarını cep telefonunuza indirerek anlık bildirimlerle iş aramalarınızı daha pratik bir hale getirebilirsiniz.

İnsan Kaynakları Departmanlarına CV Gönderin!

Bir diğer yöntem çalışmak istediğiniz pozisyon ve sektöre göre internet sitleri üzerinden ilgili insan kaynakları departmanlarına Hazır CV yollamanızdır. Bu yöntem çok etkili olmasa da şansınızı denemekte fayda vardır.

Yüz Yüze Ve Sıcak Görüşmeler

Yüz yüze ve sıcak görüşmeler. Deyim yerindeyse baskın yapar gibi. Kurumsal ve büyük firmaların kapısını çalarak iş aramalarınızı hızlandırabilirsiniz. Çoğunlukla büyük ve orta ölçekli işletmelerin giriş katlarında iş başvuru formları bulunmaktadır. Bu formları eksiksiz doldurarak iş armalarınıza bir artı daha katabilirsiniz.

Sosyal Medya ve İş Arkadaşlarınızı Dürtün!

Sosyal medya ve iş arkadaşlarınızı dürterek iş arayışında olduğunuzu mutlaka belirtin. Bu alanda da iş aramalarınızı daha hızlı bir şekilde sonlandırmanız mümkündür.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar