Ana SayfaMakalelerSoru Sormanın Önemi

Soru Sormanın Önemi

Yeni bir işe girildiğinde firmaların şirket tarihi, şirket yapısı, şirket içi işleyiş, yapılacak olan görevler ve işler konularında çalışanlara verdikleri bir oryantasyon eğitimi vardır.

Bu eğitimler sırasında yeni çalışanlara verilmek istenenler; Şirkete bağlılık ve aidiyet duygusu, iş üzerinde uzmanlık, kurumsal kişilik ve kurumsal ruh edinmedir.

Verilen eğitimlerde; Eğitim süreleri ve eğitim aşamaları profesyonel eğitim uzmanlarınca belirlenir. Aynı şekilde eğitim içeriği genel olarak çalışma adayının hızlı anlayacağı şekilde sade ve anlaşılır formatta kurumsal karakter ile oluşturulur.

Yeni çalışacak adayların bu eğitimlerde; Eksik gördükleri ya da anlayamadıkları yerlerde soru sorarak uzman bir kişiye danışmaları kendilerinden beklenir. Hiç soru sormayan kişiler için bu durum bir olumsuzluktur.

Soru sormak bilgisizliği değil öğrenme isteğini, ilgili bir çalışan olmayı gösterir. Birçok zaman soru sorarak daha hızlı bir şekilde etkili öğrenme yapılabilmektedir.

Soru sormama durumu yukarıda anlattığımız üzere genel olarak yeni işe başlayan çalışanlarda görülen bir davranış biçimidir. İş yeri felsefesini çözene kadar çekingen ve pasif durarak gözlemleyerek öğrenme düşüncesine giren çalışanlar bu yolla öğrenmelerinin zor olacağını bilmelidir.

Kişinin yeni iş arkadaşları ile tanışması ve bağlı bulunduğu departmanda yer alan diğer kıdemli çalışanlardan destek alması adaptasyon sürecini daha hızlı atlatması konusunda fayda getirecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar