2014 yılında olduğumuz dünya işleyişinde şirket içi eğitim ve oryantasyon eğitimlerinin ne denli önemli olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Şirketin gelişimine ve marka haline dönüşmesi konusunda etkin bir eğitim alt yapı sisteminin oluşturulması günümüzde kurumsal firmaların tamamında gerçekleştirilmektedir.
Eğitim sistemi kurulumlarında bilinmesi gerekenler doğru çalışanlara, doğru eğitimlerin verilmesidir. Eğitimler, şirketteki personellerin görev alanına göre çeşitlendirilmeli; Genel eğitimler dışında alan eğitimleri alana göre çalışanlara sunulmalıdır.
Eğitim planı şirketin yetkili insan kaynakları tarafından yıl içerisinde belirli dönemlerde en verimli olacak tarih aralıkları ve şirketin çalışma işleyişi ile orantılanarak belirlenmelidir.
Eğitimlerin yürütülmesi aşamasından önce tüm program çalışanlarla paylaşılır. Eğitimlerle ilgili içerikler eğitime katılacak personellere e-posta ile şirket içinde ulaştırılmalıdır.
Eğitimlere katılımlar ve katılım düzeyi, süreklilik eğitimlerin amacına ulaşması için uyulması gereken kurallardandır.
Verilen eğitimlerin şirket içinde çalışanların performanslarına hangi düzeyde yansıdığı raporlanmalı ve bu raporlar ilgili, yetkili kişilerce değerlendirmeye tabi tutulmalıdır. Raporlama sonuçlarında olumsuz olan durumlarda olumsuzluk yaratan personeller kurumsal bir dil ile uyarılmalı ve olumsuzluk personel kaynaklı değil de eğitim kaynaklı ise eğitim süresi ve içeriği tekrar gözden geçirilmelidir.
Verilen eğitim kayıtlarının düzenli olarak saklanması ve arşivlenmesi konusunda ciddi, sistematik bir çalışma ile raporlama yapmak ve bunu belirli bir düzene sokmak eğitim sistemi kurulumundan sonra gereken son aşamalardandır. Kayıtlar daha sonrasında incelenerek, var olan eğitimlerdeki hataların tespiti ve geliştirilmesi sağlanmalı ve yapıcı çözümler üretilerek eğitim düzenindeki hatalar, eksiklikler düzeltilmelidir.