Ana SayfaMakalelerCV’Lerde Ön Yazı Ve Önemi

CV’Lerde Ön Yazı Ve Önemi

CV yazarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar üzerine daha önce bilgi vermiştik. CV’nin işe alımda en önemli kaynak olduğunun tüm iş arayan kesim tarafından bilinmesi gerekiyor.

İş başvurularının büyük çoğunluğunun dijital ortam üzerinden yapıldığı günümüzde iş bulma siteleri üzerinden birkaç adımda cv yani özgeçmiş oluşturmak mümkün.

Öz geçmiş oluşturulduktan sonra başvurularda kullanıcıya sunulan “Ön yazı” adında bir seçenek tüm kariyer sitelerinde artık standart olarak mevcut.

Ön yazı; İş arama sayfasında incelediğiniz ve başvurmak istediğiniz, size uyan iş ilanlarına başvurunuz sırasında kullanmanız gereken önemli bir özellik.

Ön yazı fonksiyonunun temel görevi; Başvuru yapılan firmanın ilanı açan yetkilisine iş için gerekli niteliklere sahip olunduğunun anlatılması ve vurucu cümleler ile iş için istekli olunduğunun gösterilmesidir.

Nasıl olsa kimse okumuyor diyerek herkese aynı formatta gönderilen ön yazılara gereken önemi verdiğinizde iş görüşmesine çağırılma durumunuz çok daha yüksektir.

Ön yazıları okuyan çok sayıda şirket vardır. Dolayısı ile etkileyici bir ön yazı; İşe alım uzmanının özgeçmişinize ve size olan bakış açısını değiştirecektir.

İyi bir ön yazı için uyulması gereken ana kriterler;

Uzun uzun paragraflar yazmayın. Anlatacaklarınız maksimum 2 paragrafta bitmeli.

İlk cümle çok önemlidir. Kurumsal ve saygılı bir giriş cümlesi, ön yazınızın tamamının okunmasını sağlar.

CV’nizde belirttiğiniz özellik ve nitelikleri kesinlikle ön yazıda tekrar yazmamanız gerekmektedir.

Siz’li konuşmak ve kullanılan cümle yapılarının düzgün olması, imla hataları yapılmaması karşınızdaki yetkiliye bilgili ve donanımlı olduğunuzu daha net gösterir.

Son cümlenizde işi istediğinizi güzel bir dil ile ifade edin ve alınırsanız firmaya ne katacağınızı kısaca özetleyin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar