Ana SayfaHaberlerRolls-Royce Türkiye'de Teknoloji Merkezi Açıyor

Rolls-Royce Türkiye’de Teknoloji Merkezi Açıyor

Dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden Rolls-Royce, Türkiye’de teknoloji merkezi açıyor. Türkiye’de kurulacak “Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi”nin ilk endüstri lideri olduğunu açıkladı. Böylece oldukça kapsamlı olacak şekilde Türkiye’de teknoloji merkezinin açılması için ilk adımlar atıldı.

Merkezin protokol imzaları İstanbul’da gerçekleştirildi ve imzalar Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve İngiltere Ticaret ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Maude of Horsham tarafından atıldı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Çelik ve Rolls-Royce Küresel Üretim Direktörü Dr. Hamid Mughal da hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Üretim endüstrimizi yüksek katma değerli sektörler arasında büyütme noktasında çok doğru bir konumda bulunuyoruz. Rolls-Royce gibi deneyimli şirketlerle, başarısı kanıtlanmış bu tür modellerde işbirliği yapmanın son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Devir açık AR-GE devri. Teknolojik yenilikçiliğe ilişkin projelerin yanı sıra tedarikçi nitelik ve becerilerini geliştirecek eğitim programları da sunacak olan bu merkez yüksek ekonomik değer sağlayacak” dedi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar