Ana SayfaMakalelerPozisyonuna Hala Karar Veremedin Mi?

Pozisyonuna Hala Karar Veremedin Mi?

İş arayışındaki kişilerin iş bulamamasında veya bulduğu işte mutlu olamamasındaki en önemli faktörlerinden birisi de tam olarak hangi pozisyonda çalışmak istenildiğini bilememektir.

Kafadaki dağınıklığı gidermek için iş arayışındaki kişinin ilk yapması gereken şey net olarak çalışmak istediği pozisyona karar vermektir. Yapılacak işe karar vermek en önemli adım olacaktır. Halkın tabiriyle “Ne iş olsa yaparım.” mantığı başvurulacak bütün işlerde değerlendirme yapan kişinin gözünde değer kaybedilmesine sebep olacaktır. Bunun yerine nokta atışıyla benim mesleğim şu iştir ve ben bu işte şimdilik en iyisi değilsem de azmimle mutlaka en iyisi olacağıma inanıyorum demek her zaman değerlendirme yapan insan kaynakları uzmanı veya firma sahiplerinin ilgisini çekecektir.

Yapılacak işe ve mesleğe karar vermek kişinin kendisini mutlu hissetmesini de sağlayacaktır. Bununla birlikte hem iş arayışı sürecinde hem de iş bulup çalışılan zamanda kişisel ve mesleki gelişim için kişinin kendisinde güç bulması da bu şekilde sağlanacaktır. Gelecek hedefi olan kişi hedefine ulaşmak için daima daha iyisini ister ve bu da ancak mesleğin ne olduğuna karar verdikten sonra mümkündür.

Son zamanlarda yapılan birçok araştırmaya göre iş hayatına yeni atılan kişilerin “Hangi pozisyonda çalışmak istersin?” veya “Hangi meslekte iş arıyorsun?” sorularına birden çok cevap verdiği gözlenmektedir. Bu da iş hayatına yeni atılan gençlerin tam olarak ne yapmak istediklerine karar verememiş oldukları anlamını çıkarmaktadır. Bu durum gençlerin iş bulamamasına ve daha iş hayatına giremeden umutsuzluğa düşmelerine yol açmaktadır. Bu gibi durumların önüne geçmek için daha liselerden başlayarak gençlere gelecekleri için yön verilmelidir. Verilecek olan eğitimlerde gelecekte tam olarak yapılmak istenilen mesleğe yönelik ilgi artırmaya yönelik teşvik etmek gerekir.

Çalışmak istediğin pozisyona karar veremediysen ve hala aklında şu da olur, bu da olur gibi düşüncelere dolaşıyorsa yapmak gereken ilk düşünceleri kovmak veya bir araya getirip tek bir pozisyonda karar kılmaktır. Bundan sonrası emin adımlarla seçtiğin meslekte zirveye doğru tırmanmak olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar