Ana SayfaMakalelerEtkili Ve Verimli Çalışma

Etkili Ve Verimli Çalışma

Pazartesi ve salı gününün enerjisi hafta sonuna yaklaşıldıkça giderek düşer. Özellikle hafta sonundan bir gün öncesi öğle saatlerinde çalışmak, birçok çalışan için zorlaşır.

Günün her saatinde; aynı performansı gösterebilmek zordur. Sabahları, gün başlangıcında dinamik olan beden, beyin ve zihin, gün ilerledikçe çalışma yoğunluğu ile paralel olarak gerilemeye, zayıflamaya başlar. Motivasyon ve odaklanma becerileri gözle görülür şekilde azalır.

Peki gün boyunca verimli çalışabilmek mümkün mü? İşte Isbul.net’in bu konudaki önerileri;

Size zor gelen ya da uzun sürecek görevlere sabah enerjinizle ilk olarak başlayın. Basit ve hoşunuza gidecek hafif işleri de öğlen yemeğinizden sonra yapın. Böylece etkili ve verimli bir şekilde çalışma ortamı hazırlamış olursunuz.

Tüm işlerinizi belirli bir plan oluşturarak düzene sokun. Karmaşık yapılan işler, araya sıkıştırılan görevler çalışma isteğini arttıracak ve performansı düşürecektir.

Verilen görevleri yaparken bilgisayar başında çalışıyorsanız çok ufak molalar verin, gözünüzü belirli bir süre ekrandan ayırarak ve işi kısa süre de olsa unutarak aktif dinlenme yapın.

Genel mola sürelerinizde moladan önce yaptığınız işi kesinlikle düşünmeyin ve zihninizi yormayın, farklı konularda iş arkadaşlarınız ile sohbet ederek, enerjik kişilerle diyalog kurarak enerjinizi yükseltebilirsiniz.

Tamamladığınız görevler sonrası kendinize işi başarıyla bitirdiğiniz için ödül verin. Bu kendinizi telkin etmeniz ve yaptığınız iş ile mutlu olabilmeniz için önemlidir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar