Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Özgeçmiş Hazırlamanın Dokuz Basamağı - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerÖzgeçmiş Hazırlamanın Dokuz Basamağı

Özgeçmiş Hazırlamanın Dokuz Basamağı

I. Yeni mezunsanız eğitim bilgilerinizi ayrıntılı bir şekilde yazın. Bunun yanı sıra, geçmişte edindiğiniz iş tecrübeleri varsa özgeçmişinizde bunlara yer ayırın. Örneğin, reklamcılık bölümünden mezunsunuz ancak öğrenciliğiniz sırasında, kısa bir dönem Çağrı Merkezinde çalıştınız. Bu tecrübenizi CV nize açıklayıcı bir şekilde yazın. Mesleğinizle ilgili olmasa dahi, geçmiş tecrübeleriniz işverene sizin girişken biri olduğunuzu gösterecek ve işe alımınızı kolaylaştıracaktır.

II. CV nizde geçmiş tecrübelerinize ayrıntılı bir şekilde yer vermeniz gerekir. İşverenlerin çoğu tecrübe sahibi eleman arar. Bu nedenle geçmişte çalıştığınız pozisyonları bilmek isterler.

III. CV için kullanacağız fotoğraf, ciddi ve resmi bir izlenim vermelidir. Çok karanlık ya da flu, yüzünüzün tam olarak görülmediği, belirsiz bir fotoğraf seçmemelisiniz. Birçok işveren ya da insan kaynakları sorumlusu, fotoğraf CV leri ikinci plana atar. Bu nedenle, iyi göründüğünüz bir fotoğrafı CV nize eklemeniz yararlı olacaktır.

IV. Referanslar bölümüne çalışma arkadaşlarınız ya da yöneticilerinizi yazabilirsiniz. Yeni mezun olduysanız ya da tecrübeniz yoksa, eğitim aldığınız hocalarınızı da referans olarak gösterebilirsiniz. Dost ya akrabalarınızı referans olarak göstermeniz, profesyonellikten oldukça uzak olduğunuzu düşündürecektir. İşverenlerin referanslar kısmına dikkat ettiklerini ve referanslarınızı arayarak sizin hakkında bilgi almak isteyeceklerini unutmayın.

V. Özgeçmişinize ön yazı eklemeniz, başvurunuzun öncelik kazanmasını sağlayacaktır. Ön yazı, sizin hakkınızda daha samimi bilgiler içerir. Ön yazı yoluyla kendinizi işverene daha iyi bir şekilde anlatabilirsiniz. Ayrıca ön yazınızda, başvurduğunuz iş hakkında bilgilere yer vermeniz, işe alınma ihtimalinizi yükseltecektir.

VI. Özgeçmiş için ideal uzunluk 1 ya da 2 sayfadır. Özgeçmiş uzunluğunuzu bu aralıkta tutmaya dikkat etmelisiniz. Başvurunuzu inceleyen yetkili, özgeçmişiniz için dakikalar harcamayacaktır. Önemli olan sizinle ilgili bütün bilgilere sahip olması değildir. Özgeçmişinizde, başvurduğunuz pozisyonla ilgili önemli özelliklerin, yetkili tarafından fark edilmesi yeterlidir. Ayrıntıları mülakatta konuşmanız, daha etkili olacaktır.

VII. Özgeçmiş hazırlarken kullandığınız yazı fontuna dikkat edin. Zor anlaşılan ya da okurken gözü yoran fontlar tercih etmeyin. Herkes tarafından bilinen fontları kullanmanız, özgeçmişinizin incelenmesini kolaylaştıracaktır.

VIII. Özgeçmişiniz, başvurduğunuz İş ilanı ile uyuşmalıdır. Özgeçmişinizi inceleyen görüşmeci, bunu fark etmeli ve ilan için uygun eleman olduğunuzu düşünmelidir.

IX. İş ilanı için başvurmadan önce firmayla ilgili bilgi edinin. Böylece başvurduğunuz şirketin vizyonunu anlayarak nasıl bir eleman aradıklarını tahmin edebilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar