Ana SayfaMakalelerNitelikli İşsizler

Nitelikli İşsizler

Modern Dünyada İş Bulmak

 

Üniversite mezunlarının büyük çoğunluğunun işsiz olduğu ya da düşük maaşlara istihdam edildiği ülkemizde, iş bulmak herkes için zorlaşıyor. İş alanlarının her geçen gün genişlemesine karşın, iş bulma konusunda umutsuz olan iş arayan sayısı da artıyor.

 

 

Eksik istihdam oranın artmasında, tekelleşmenin payı büyük. Sermayenin büyük bir bölümünün, büyük şirketlerde toplanması, ekonomiyi tek yönlü hale getiriyor. Bu durumda, düşük ücrete çalışmak zorunda kalan ve kendi mesleklerinde iş bulamadıkları için farklı sektörlere yönelen eleman sayısı artıyor. Peki modern dünyada, iş bulmak ve başarılı olmak için bir yol yok mu?

 

 

İşsizlikten etkilenen ya da eksik istihdam edilen elemanlar çalışma şartlarını iyileştirmek için kısa süre mücadele etseler de, bir süre sonra şartları kabulleniyor. İşsiz kalma ve uzun süre iş bulamama korkusu yaşayan elemanlar, ağır çalışma koşullarına, mobbing uygulamalarına hatta maaş indirimlerine maruz kalıyor. Eğitimli ve yetenekli elemanlar, kendilerini gelişme imkanı bulamadıkları için, daha iyi bir iş fırsatı da yakalayamıyor. Bu durum da, elemanların potansiyellerini kaybetmelerine ve iş hayatlarında mutsuz olmalarına neden oluyor.

 

 

İş bulmak ve kendini geliştirmek için, özellikle genç eleman adaylarının, tüm fırsatları değerlendirmesi gerekiyor. Yabancı dil bilgisi, eğitim seviyesi, sahip olduğunuz yetenekler başta olmak üzere yetkinliklerinizi durmadan geliştirmek iş bulmanızı ve kariyer yapmanızı kolaylaştıracaktır. Üniversite mezunları sayısının büyük oranda artmasıyla, artık sadece nitelikli eleman değil, en iyi elemanı bulmayı amaçlayan işverenler, ortalama elemanlara çok fazla değer vermiyor. Zira bir pozisyon için binlerce nitelikli eleman bulabileceğini düşünen işverenlerin, çalışanlarına verdikleri değer, giderek azalıyor. Bu nedenle iyi bir eleman olmak değil, eşsiz bir eleman olmak önem kazanıyor.

 

 

İş arayan nitelikli eleman sayısının arttığı ülkemizde, ekmek artık aslanın ağzının da ötesinde. Bu nedenle iş bulmak büyük bir rekabet gerektiriyor. Kendini sürekli geliştiren ve daha çok çalışan elemanlar, işsizlikten daha az etkileniyor. Modern dünyada iş bulmak için sadece başarılı değil, en başarılı olmak gerektiğini unutmayın. Amacınız işinizi sadece iyi yapmak değil, işini en iyi yapan kişi olmak olmalıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar