Ana SayfaMakalelerHome Ofis Tercihi

Home Ofis Tercihi

Evden Çalışmak
İşe gitmek için sabahın erken saatlerinde uyanmak, mesai saatinden önce yola çıkmak, trafikle boğuşmak, işe geç kalma korkusuyla kahvaltı bile yapamamak, çalışan herkesin ortak sorunu. Home Office yani ev ofis sisteminde çalışmak, bu tür sorunları ortadan kaldırıyor.Evden çalışırken, çalışma saatlerini kendiniz belirlersiniz. Her gece uyumadan önce alarm kurmak zorunda kalmazsınız. İş yeri stresinden uzak olursunuz.
Ev ortamında daha özgür bir şekilde çalışabilirsiniz. Takım elbise giymek zorunda kalmazsınız. Çevrenizde sürekli işinizi bölen insanlar olmaz. Özgür bir ortamda kendinizi daha rahat hissedersiniz ve çalışma veriminiz artar. Yapacağınız işin saatini, çalışma planlamasını siz belirlersiniz. Bir kurallar bütünü içinde değilsinizdir. Yaptığınız her işle ilgili hesap vermek zorunda kaldığınız müdürleriniz, şefleriniz ve patronunuz yoktur başınızda. Dolayısıyla kendi işinizin patronusunuzdur. Kendinizi çalışırken özgür hissetmeniz, motivasyonunuzu arttırır. Kasvetli ofisler ve huzursuz iş ortamı sizi sıkıyorsa, evden çalışmak sizin için biçilmiş kaftan.
Evden çalışmanın bunca avantajının yanında dezavantajları da yok değil. Home office tarzı çalışmak, her meslek için uygun bir çalışma sistemi değildir. Bilgisayar aracılığıyla yapılan işlerde sıklıkla tercih edilen evden çalışma, bireysel çalışma mantığına uygun işler içindir. Yazarlar, mimarlar, editörler, proje üretenler evden çalışabilirler. Fakat ekip çalışması ile yapılacak işlerde uygun değildir. Disiplinsiz, plansız ve iradesine hakim olamayan insanlar için uygun bir çalışma sistemi değildir. Evde çalışan kişi çalışma saatini, kurallarını kendi belirlediği için kendini yönetebilen bir kişi olmalıdır. Evde çalışmak bazı insanlar için sıkıcı ve düzensiz bir çalışma tarzı olarak görülebilmektedir.
Günümüzde home office tarzı çalışmak, Avrupa’da şirketlerin çoğunun tercih ettiği bir sistemdir. Bu tarz çalışma şirketler için kar sağlamaktadır. İş yerine ödenen kira bedeli, ofis masrafları, yemek ve yol ücretleri böylelikle şirketler tarafından karşılanmak zorunda olmayacaktır. Hem maddi açıdan hem zaman bakımından tasarruf sağlayan home office tarzı çalışma ülkemizde henüz yaygınlaşmamış olsa da gelecekte en çok tercih edilen çalışma sistemlerinden biri olacak gibi görünüyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar