Ana SayfaHaberlerÖnlisans Ve Lisans Mezunları İçin Farklı Bir Meslek Daha!

Önlisans Ve Lisans Mezunları İçin Farklı Bir Meslek Daha!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen Hanehalkı Bütçe Araştırması, 2015 yılında da tekrar edilecek ve alan araştırması yılın son aylarında tamamlanacak. Bu çalışma için yeni anketörler alınacak. Böylelikle TÜİK’te Önlisans ve Lisans Mezunları İçin Farklı Bir Meslek Daha Vücut Bulmuş Olacak!

TÜİK’e bağlı 26 bölge müdürlüğünde çalıştırılacak anketörlerin belirlenmesi için İŞKUR ile protokol imzalandı. İŞKUR da TÜİK Bölge müdürlüklerinin bulunduğu 26 ilde 31 saatlik anketör eğitim programı için illerdeki üniversiteler ile yürütecek. İŞKUR bu eğitimleri Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin 12. Maddesi çerçevesinde ve 18 Eylül tarihine kadar da tamamlamayı planlamakta.

 

Şartlar

— Kasım 2015 tarihi itibariyle 30 yaşını tamamlamamış olmak,

— Alan şartı olmaksızın en az ön lisans mezunu olmak.

Belgelendirme sınavının Türkiye’de bu alanda akredite olmuş tek kurum olan SAUSEM tarafından 14 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Son başvurunun ise 6 Kasım 2015 tarihinde olduğunu SAUSEM web sayfasından duyurdu!

Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek olan Anketör Belgelendirme sınavı ile özellikle lisans ve meslek yüksekokulu mezunlarına yepyeni iş fırsatı sunulmaktadır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar