Ana SayfaHaberlerÖğretmen Atamaları Kontenjanları Açıklandı !

Öğretmen Atamaları Kontenjanları Açıklandı !

Öğretmen adaylarının günlerce beklediği öğretmen atamaları kontenjanları açıklandı. Kontenjan dağılımları saat 12.00 itibariyle yayınlandı ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 37 bin öğretmen atamasına ilişkin branş dağılımını ihtiyaca göre belirlediklerini ifade etti.

Tabloya göre öğretmene en fazla ihtiyaç olan bölümler İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği olarak belirlendi.

Kontenjan dağılımında bu yıl en fazla kontenjan 4189 ile sınıf öğretmenliğine ayrıldı. Ayrıca yapılacak 37 bin öğretmen atamasından %70’lik bir dilim ise doğu illerine verdi.

MEB’in ilk atama başvuru ekranı 4 Eylül’de açılacak. Öğretmenler 40 tercih yapacak. 41. tercih ile ”Neresi olursa görev yaparım” kısmını da işaretleyebilecek. Böylece tercih ettiği yerlere yerleşemeyen adaylar, MEB’in merkezi ataması esas alınarak herhangi bir yere atanabilecek. Tercihlerin muhakkak İl Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar