Ana SayfaMakalelerÖğrenme Biçimleri

Öğrenme Biçimleri

Her insanın farklı bir temsil sistemi vardır. Bu temsil sistemi; Görsel, işitsel ve dokunsal olarak 3 bölümden oluşmaktadır. Temsil sistemi en etkili ve bir bütün olarak televizyonlarda gerçekleşmektedir. Televizyon görsel, işitsel ve dokunsal olarak kişilere hitap ettiği için sadece işitsel olarak hitap edebilme durumuna sahip radyodan daha fazla kişinin ilgisini çekebilmektedir.

Her insanın temsil sistemi farklı olduğu gibi her insanın öğrenme biçimi de farklıdır.

Dokunsal insanın özellikleri:

Oldukça yavaş hareket ederler. Az ve öz konuşmayı, konuşma aralarında da duraklamayı tercih ederler. Somut kavramları çok daha iyi algılarlar. Gurura dokunmak, parmak basmak gibi deyimler tercihleri arasındadır. Dokunmak ve temas ederek konuşmak en sık gösterdikleri davranış biçimidir.

İşitsel insanın özellikleri:

Kullanacakları kelimeleri ve söyleyecekleri cümleleri düşünerek ve seçerek yani duyarak oluştururlar. Kelimeler bu grup için çok önemlidir, ritmik olarak konuşmaktan hoşlanırlar. Konuşurken sözlerinin yarıda kalmasından ya da müdahale edilmesinden haz almazlar. İşitsellik ve ses ile ilgili kelimeleri, cümleleri çok kullanırlar. Bunlar arasında; aynı telden çalmak, kulak vermek, kulağa hoş gelmek kalıpları en meşhur olanlarıdır.

Görsel insanın özellikleri:

Bu tip insan modelinde dünya tamamen görüntülerden meydana gelir. Beyinlerinde o an gördükleri görüntüleri kaçırmama çabasından dolayı konuşma şekilleri oldukça hızlı ve seridir. Favori kelimeleri ve konuşma kalıpları arasında görsel ağırlıklı kelimeler yer alır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar