Ana SayfaMakalelerLiderlik Ve Gelişim

Liderlik Ve Gelişim

Liderlik günümüzde orta ve üst düzey şirketlerin personel arayışlarında ilk baktıkları niteliklerden biridir. İş ilanlarında aranan nitelikler kısmında yazan “Liderlik vasıflarına sahip”, “Liderlik özelliği olan”, “Liderlik edebilecek”, “Liderlik deneyimi olan” cümlelerini sıkça görmüşsünüzdür.
 

Peki nedir bu firmaları lider arayışına iten sebepler?

Değişen dünyada firmaların ayakta kalabilmesi ancak düzgün yönetilebilmekte yatmaktadır. Şirket içi işleyişin saat gibi işlemesi, her departmanın birbiri ile uyumlu ve birbiri ile koordineli çalışması, yaşanan sorunların hızlı şekilde çözülmesi ve tekrarının olmaması için raporlanması, yaşanacak olumsuz durumların önceden tespiti, alternatif yolların ve farklı çözümlerin yedekte tutulması, etkili planlama ile geleceğin düşünülmesi konularının hepsinde iyi bir lider bulunmalıdır.
Liderlik anlayışına sahip personeller, en başta kendilerine verilen kontrol sınırları çerçevesinde insiyatif alarak çalıştıkları şirketin çarklarının daha hızlı işlemesi ve daha çok kazanması adına bağlı bulundukları departmanı ya da birimi en etkili şekilde yönetirler.
 
İyi bir lider; İnatçı ve pes etmeyen, çevresinde olup biteni takip eden, araştırmacı, kararlı, olumlu düşünen, insanları yönlendirebilen, farklı ve yaratıcı çözümler sunabilen bir yapıda olmalıdır.
Lider gelişime açık olarak, bulunduğu sektördeki tüm gelişmeleri incelemeli, gelecekte sektöründe ortaya çıkabilecek yeni anlayışları sezebilmeli ve geleceği bulunduğu zaman diliminde planlamayı bilmelidir. Lider yenilikçi ve gelişime açık olmalı, farklı fikirlere ve düşüncelere de önem vermelidir.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar