Ana SayfaMakalelerMülakatlarda Teknolojiyi Kullanmak

Mülakatlarda Teknolojiyi Kullanmak

Yeni personellerin şirkete kazandırılma süreçlerinden biri olarak mülakatlarda tüm şirketler doğru elemanları tespit edebilmek için ciddi zaman harcamaktalar.

Personel alımlarında özellikle mülakat görüşmelerinde harcanan süreyi asgari düzeye düşürmek mümkün. Gelin biraz daha detaylı olarak konuyu ele alalım;

Artık zaman değişti, şirketler gelişen teknolojileri etkin kullanmak konusunda ise bu gelişime çoğu durumda ayak uyduramıyorlar. Bu bağlamda geleneksel olarak gerçekleştirilen işlemlerden biri de iş görüşmeleri oluyor. Çoğu şirket işe alacağı ve ciddi olarak ilgilendiği personeli genellikle 2. bir görüşmeye çağırıyor. Büyük şirketlerde bu görüşme sayısı 5’e kadar çıkabilir. Birçok şirkette iş görüşmesine çağırılmadan önce aday aranarak telefonda bir ön görüşme yapılsa da bu ön görüşme aday hakkında net bir bilgi sağlamayacaktır.

Telefon ile aranan adayların genel olarak konuşma tarzına, konuya yaklaşımlarına ve sorulan sorulara cevap verme hızlarına bakılır.

Mülakatlarda yaşanan bu karmaşa ve zaman kaybını önlemek için günümüzde herkesin özellikle uzakta yer alan çevresi ile iletişim kurarken kullandığı videolu görüşme teknolojisi kullanılabilir. Bundan 10 yıl öncesine kadar videolu konferans ve videolu iletişim konusunda ciddi masraflar ve altyapılar gerekirken günümüzde Skype, Google Hangout gibi alt yazılımlar ile bu durum inanılmaz derecede ekonomik hale geldi.

Firmalar istediği taktirde videolu iş görüşme saatleri düzenleyerek adaylarla isterlerse birebir isterlerse toplu olarak bir mülakat gerçekleştirme avantajına sahipler. Özellikle şehir dışından gelecek adayların bu yöntem ile iş görüşmesine kendi bilgisayarı ya da mobil bir aygıtı üzerinden katılabilmesi olumsuz bir görüşme olsa dahi her iki taraf için de zaman ve emek kaybını minimum seviyeye düşürecektir.

Videolu görüşmelerde yararlanılabilen avantajlardan birisi de yapılan tüm görüşmelerin istenildiği anlarda kayıt altına alınabilmesi ve daha sonra tekrar incelenmek üzere saklanabilmesidir.

Videolu iş görüşmeleri özellikle ön görüşmelerde ya da adaylar ile yapılacak ilk değerlendirme görüşmelerinde kullanılabilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar