Ana SayfaMakalelerİş Ararken Bu 4 Maddeye Dikkat

İş Ararken Bu 4 Maddeye Dikkat

Öğrenci kulübünde görev yaptım, deneyimden sayılır mı?

İşverenler okul ve üniversite yıllarında çalışıp çalışmadığınıza bile bakmaktalar. Öğrenci kulüplerinde görev alan, yarı zamanlı anketörlük yapmış, standlarda günlük çalışmış birisi iseniz bu sizin avantajınıza olacaktır. Bu görevleri yazmaktan çekinmeyin.

İş başvurularında, şirketi seçerken neye dikkat etmeliyim? Ücrete mi, şirketin büyüklüğüne mi, yoksa marka bilinirliğine mi?

Kariyer başında iseniz ve kariyer yolunda sağlam adımlar atıp ilk işinizde hayal kırıklıkları yaşamak istemiyorsanız seçiminizin kurumsal ve büyük firmalardan yana olmasına dikkat etmelisiniz. Kurumsallık ruhu size işlemeli ki çalışma hayatında en doğru şekilde pişmelisiniz.

Maddi kazanç siz tecrübe kazandıkça ve iş hayatını tanıdıkça zaten size gelecektir.

Çok iyi derecede İngilizce biliyorum. Tercih sebebi olabilmek için başka hangi dil öğrenilmeli?

En az 1 dil bilmek artık bir standart haline geldi. Bunun yanına ekleyebildiğiniz yeni bir dil ise sizi vazgeçilmez yapabilir. 2.dili seçerken sektöre, sektördeki kullanılma durumuna, o dili bilen insan sayısına ve getireceği ayrıcalıklara odaklanmanız doğru dil tercihi yapmanızı sağlayacaktır. En yaygın kullanılan diller Rusça, Çince, Fransızca, Almanca, Hintçe olarak sıralanır.

Referans göstereceğim kimse yok. Referanslar bölümünü boş mu bırakmalıyım?

Referans gösterebilmek bir artıdır ama tek başına yeterli değildir. Henüz iş tecrübeniz yok ise referans alanını boş bırakabilirsiniz ama tecrübe sahibi iseniz ve güvenebileceğiniz, sizin referansınız olabilecek bir firma var ise, firmayı referanslarınız alanında belirtmeniz iş alımında olumlu etki yaratabilmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar