Ana SayfaMakalelerMülakat Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Mülakat Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

İş Bulma Aşamasının Son Adımı: Mülakat

 

 

İş ilanları içerisinden kendinize uygun olanları belirledikten sonra,
CV oluşturma aşaması oldukça önemlidir. Ancak, işe girebilmek için en önemli aşamalardan birisi de mülakattır.

Mülakata başarılı bir CV ile girseniz dahi, mülakat esnasında yapacağınız konuşma ve gerekli detayları bilmeniz, sizi bir adım öne taşıyacaktır. Peki, siz
iş görüşmesine tamamen hazır mısınız? İş görüşmesine gitmeden önce bilmeniz gereken detaylar…

 

 

 

1. Kendinizi Tanıyın

Mülakat esnasında kendinizi tanımanız oldukça önemlidir. İşveren kendinizi tanıtın dediğinde düzgün bir akış içerisinde, doğru cümleler kurarak kendinizi anlatabilmeniz, iyi bir etki bırakacaktır. Etkileyici bir şekilde kendinizi tanıttıktan sonra, diğer adaylardan üstün olduğunu düşündüğünüz yönlerinizi de konuşma akışı içerisinde dile getirmeniz gerekir. Bunun yanı sıra CV’nizde doğru bilgilerin bulunmasına dikkat etmelisiniz.
Cv oluştururken verdiğiniz tüm bilgilere hakim olun çünkü işveren CV’niz üzerinden sorular yöneltecektir. Ek olarak genel mülakat sorularına (son işinizden neden ayrıldınız? Şirketimize ne katabilirsiniz? Kariyer hedefiniz nedir? vb.)hazırlıklı olmanız, sorulara cevap verirken daha rahat olmanıza yardımcı olabilir.

 

 

 

2. Özgeçmişinizin Bir Kopyasını Kendiniz İçin Yanınızda Bulundurun

Unutmayın ki mülakata girmeden önce, başvuruda bulunduğunuz şirket sizi sadece CV’niz üzerinden tanıyor olacak ve onun üzerinden sorular yöneltecektir. Stresle özgeçmişinizde yer alan bilgileri karıştırmamanız ve kendinizi daha güvende hissetmeniz açısından yanınızda CV’nizin bir kopyasını bulundurun. Böylece CV’nizde yer alan projeleri ve detayları daha doğru bir şekilde aktarabilir, yanlış bir şey söyleyerek işveren nezdinde yanlış anlaşılmaktan kurtulmuş olursunuz.

 

 

 

3. Şirket Hakkında Araştırma Yapın

 

Günümüzde internetin çok yaygın olduğunu biliyoruz ki bu durumda hemen hemen her şirketin web sitesi bulunuyor. Sizde mülakata gitmeden önce görüşme yapacağınız şirket hakkında bilgi edinmelisiniz. Siteleri incelerken şirket hakkında detaylı ve doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Mülakat esnasında şirket hakkında bilgi sahibi olmanız ve görüşmeyi bu doğrultuda gerçekleştirmeniz oldukça etkileyici olacaktır. Bu da sizi diğer adaylar arasından bir adım ileriye götürebilir.

 

 

 

4. Ne İstediğinizi Bilin

Görüşmeye gitmeden önce, istediğiniz çalışma koşullarını, sormak istediklerinizi, merak ettiklerinizi kafanızda belirlemelisiniz. İşe başlamanız halinde aklınıza takılacak sorularınıza yanıt arayarak, görüşmenizin daha verimli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Mülakatınızın olumsuz geçmemesi ve iş bulmak için bu önerileri dikkate alabilir, böylece daha bilinçli bir şekilde mülakata girebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar