Ana SayfaMakalelerİşveren Açısından Ekip Çalışması

İşveren Açısından Ekip Çalışması

Ekip Çalışması Oluşturmak Verimliliği Arttırır

Ekip olmak, işveren açısından oldukça önemli bir unsurdur. Bazen işin gerekliliğinden, bazense başarıya ulaşabilmek adına ekip çalışması yapılmak zorunda kalınabilir. Ekip çalışması, gücünüzün yetmediği anda, tıkandığınız noktada, eksik kaldığınızı fark ettiğinizde, ekip ruhuyla desteklenmek demektir. Sinerji yaratır. Herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi halinde, olumlu bir ortam oluşturarak, iş akışında hız kazandırır ve iş yükünü azaltır. Çalışanların iyi bir sinerji yaratması durumunda mutlak başarıyı getirir ve gerçekten çalışan için huzurlu bir ortam oluşturabilir.

İşveren açısından ise, çalışanların uyum içinde çalışması ve işlerin daha hızlı ilerlemesi açısından olumlu bir durum olarak görülmektedir. Günümüz işletmeleri genellikle ekip çalışmasını önermekte, çalışan seçerken ekip çalışmasına uyum sağlayabilecek adayları tercih etmektedir. Bu durum işveren açısından oldukça olumludur çünkü eksikler başarıyla yok edilerek güçlü bir yapı oluşturulabilir, o sinerji yaratıldığında ise başarılı bir şekilde işlerin yürütülmesiyle birlikte işletme açısında gelir kaynağı yaratır.

Ekip Ruhu

Ekip çalışması oluşturmak istiyorsanız, adayı belirleme aşamasında, uyumlu, ılımlı ve insanlarla iletişimi kuvvetli adayları değerlendirmeye özen göstermelisiniz. İnsanların yaptıkları ufak hataları ya da davranışları tolere edebilen bir yapıda olması ise, çalışma esnasında ortaya çıkabilecek olan ufak hataların büyütülmeden göz ardı edilmesine yardımcı olacaktır. Hangi iş alanı ya da sektör olursa olsun, ekip çalışması yapılacaksa, iletişim oldukça önemlidir. Bir ekip içinde yaşanılacak olumsuz bir davranış iş akışını etkileyebileceği gibi, huzursuz bir ortam da yaratabilir. Bir takım oluşturmak gerçek anlamda uzaktan bakıldığında oldukça avantaj sağlar ve bu gerçekten zorlu bir süreçtir. Ancak önemli olan bir takım oluşturmak değil, o takım içerisindeki uyumu yakalayabilmektir. Bu durumda ise işe alım aşamasında, iş arayan çalışan adayları arasından doğru tercihler yapmak, mevcut çalışanlar arasından da böyle bir çalışmaya yatkın olduğunuz düşündüğünüz kişileri takım haline getirmek gerekir.

Farklı Bakış Açısı

Herkese eşit mesafede davranmalı, ekip ruhuna uygun hareket edilmesi gerektiğiniz çalışanlarınıza benimsetmelisiniz. Sizin tavır ve tutumlarınız ciddi manada bu ekip ruhu üzerinde etkili olacağından nasıl davranacağınız konusunda kendinizi bilinçlendirmelisiniz. Kurulacak ekibin sınırlarını belirleyici faktör siz olmalısınız ancak ekip içine fazla müdahalede bulunmaktan kaçınmalı, çok gerekli görülen noktalarda ekip içi iletişime dahil olmalısınız.

Unutmayın ki farklı kültür, eğitim ve geleneklerden gelmiş insanları bir proje altında toplayarak, ekip oluşturmaya çalışıyorsunuz. Bu durumda çalışanlara çok görev düştüğü gibi, size de iyi bir ortam sağlayarak, çalışanlar arası iletişimi güçlendirecek öneriler sunmak düşüyor. Ekip çalışması ilk aşamada bakıldığında zor gibi gözükse de, tam anlamıyla kurulduktan sonra, farklı bakış açılarını bir arada buluşturduğu için hem yapacağınız iş açısından, hem de sizin için avantaj sağlayacaktır. Bu nedenle zor olan ilk aşamayı atlatıp iyi bir ekip ruhu oluşturmalı, farklı bakış açılarının getireceği avantajları kullanmalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar