Ana SayfaMakalelerMotivasyon Ve Verimlilik

Motivasyon Ve Verimlilik

Babam bana çalışmayı ve nasıl kazanacağımı öğretti ama çalışırken eğlenmeyi, mutlu olmayı hiç öğretmedi. Bundan dolayı çalışmaktan hiçbir zaman memnun olmadım, çalışmayı sevemedim. Bunu dile getirmekte sakınca görmüyorum. Çalışma dışındaki diğer tüm aktiviteleri sevdim. Örnek kitap okumayı, fıkra anlatmayı, sohbet etmeyi ve gülmeyi ama çalışmayı asla sevemedim. Yukarıdaki sözler suikast sonucu öldürülen ilk Amerika Birleşik Devletleri başkanı olan Abraham Lincoln’e ait. Lincoln’ün sözleri O’nun iş yaparken yeteri kadar motivasyon sağlayamadığını gösteriyor.

Mevcut iş ve çalışma ortamınızda, gün içerisinde huzurunuzu kaçıracak, motivasyonunuzu düşürecek konu ya da olayların gerçekleşme olasılığı yüksektir. Patronunuzun sinirli olması, yapacağınız işlerin yoğunluğu ve karışıklığı her insan da olacağı gibi sizin de sinirlerinizi yıpratacaktır. Bu durum potansiyel kapasitenizin altında performans göstermenize neden olacaktır. Dolayısı ile çalışma ortamında motivasyonu sağlamak, işlerin düzeni ve işe katkınız için oldukça mühim bir konudur. Motivasyonlu çalışmanın temel adımı; size verilen görev ne olursa olsun o görevi yerine getirmek için bir hedef belirlemenizdir. İş yerinde, tüm işlerinizde hedefler belirleyip çalışmanız; Sizi mutsuz edecek tüm konulardan kendinizi soyutlayarak çalışmayı arzulamanız başarıyı eninde sonunda getirecektir.

Motivasyon sağlama

Motive olmak için öncelikle odaklanmak şart. Bu da ilk olarak düzen sağlamak ile olacaktır. Yapılan işi kolay ya da zor demeden planlamak, belirli bir plan süresi belirlemek, işi plan içinde ufak aşamalara ayırmak en doğru yöntemdir. Böylelikle her aşamadan sonra kendinizi ödüllendirebilir, hedefinize adım adım yaklaştıkça motivasyonunuzu maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

Motivasyon ve Sürü Psikolojisi

Bir çalışma ortamında, doğru çalışan biri var ise diğer çalışanlar da bundan etkilenecektir. Sizin verimli çalışmanız yönetim birimi tarafından fark edilecek, diğer çalışanlar da geride kalmamak adına motivasyonlarını arttırıp daha verimli çalışma ihtiyacına gerek duyacaklardır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar