Ana SayfaMakalelerMonotonluktan Kurtulmak

Monotonluktan Kurtulmak

Monotonluk Canınızı mı sıkıyor?
Günlük hayatın monotonluğu içinde hemen hemen herkes yenilik arayışı içine girer. Her gün aynı şeyleri tekrarlamak, aynı kişilerle görüşmek, aynı yere gitmek, aynı işi yapmak çok geçmeden can sıkıntısına sebep olur. Bu durumda hayatınıza renk katmak istersiniz. Hayata hareket katma şekilleri kişiden kişiye farklılık gösterir. Kimi için dinlenmek can sıkıntısını gideriyorken, kimi için gezmek, eğlenmek önemli bir ihtiyaçtır.
İşyerinde monotonluk
Bazı insanlar için seçtiği işin rahatlığı her şeyden önemlidir. ‘Masama oturayım, rahatıma bakayım’ düşüncesinde olan kişiler yaptıkları işin farklılığını, hareketliliğini önemsemezler. Onlar için tek önemli nokta işyerinde rahat etmektir. Bazı kişiler için ise bu durum tam tersi yöndedir. Yaptıkları işin hareketli, farklı ve sıra dışı olmasını isteyen kişiler, işlerinde heyecan ve hareketlilik arar. Kişilik özellikleri, yaşanılan çevre, alınan eğitime ve hayata bakış açısına göre değişen bu düşünceler kişilerin meslek seçimini belirmede de önem taşımaktadır.
İşyerinde her gün aynı işi yapan kişiler, üretkenliğini ve yaratıcılığını yitirir. Her güne aynı şekilde başlar ve zamanla bu monotonluk can sıkıntısına sebep olur. İşyerinde rahat etmekten daha önemli bir nokta o işin kişiye sunduklarıdır. Bir işin durağanlığı sizi hiç geliştirmeyecek, olduğunuz yerde kalmanıza neden olacaktır. Sadece kendisine verilen işi yapan kişiler daha fazlasını üretme ihtiyacı taşımazlar, her gün aynı işi yapar ve çıkış saatini beklerler. Bu durum işte ilerleme getirmeyeceği gibi, yapılan işi zevkten çok sıkıntıya düşürecektir. İşyerinde monotonluğu kırmak için, yaptığınız iş ile ilgili daha detaylı araştırmalar yapın, üretken olun, aynı işi yapanların neler yaptığını inceleyin, yeni fikirler yaptığınız işin sıkıcılığından sizi kurtaracak, işinizi eğlenceye dönüştürmeniz sağlayacaktır.
İşinizi Eğlenceye Çevirin
Yaptığınız işi seçerken önceliğiniz, o işi yaparken iyi vakit geçirmekse, zaten bu kararı verirken monotonluğu reddetmişsiniz demektir. İşinizin hareketli oluşu, her gün farklı projeler üzerinde çalışmanız, her gün yeni insanlar tanımanız sizi daha üretken yapacak ve yaratıcılığınızı geliştirecektir. Yaptığı işin sadece rahat oluşunu düşünen insanlar, işi sadece araç olmaktan öteye gidemezler.
Dolayısıyla bu da yapılan işte mutsuzluk ve sıkkınlığı beraberinde getirir. İnsanların büyük bir bölümü yapacağı işi seçerken hafta sonu tatili, izin kullanma durumu, kaç saat çalışacağı gibi kriterlere öncelik verir. Sadece bu kriterlerin uyumuna göre iş seçen kişiler yaptıkları işten hiç zevk almayacakları gibi, monoton bir hayatın içine kendilerini sürüklemiş olacaklardır. Oysa yaptığı işi zevke dönüştüren kişi, hem işin sıkıcılığından uzaklaşacak, hem de zamanla bulunduğu konumdan daha iyi konumlara gelecektir. Yaptığı işten zevk alan kişi hayatında monotonluğa yer vermeyecek ve ürettikleriyle başarıya ulaşacaktır. Siz de zevk alacağınız işi seçin ve çalışma hayatının sıkıcılığından uzaklaşın. Önceliğiniz işinizde mutlu olmak olduğunda, mutluluk beraberinde tüm iyi koşulları getirecektir.
Yeni bir iş seçerken yukarıda saydıklarımıza dikkat etmenizi öneririz.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar