Ana SayfaMakalelerMezuniyet Sonrası Kariyer

Mezuniyet Sonrası Kariyer

Yeni Mezunların Dikkatine ! Bin bir emek vererek kazandığınız ve türlü zorlukların üstesinden gelerek okuduğunuz okulu nihayet bitirdiniz. Mutlusunuz, sonuç olarak mezunsunuz artık. Ama üniversite mezunu olduğu hatta derece ile okulu bitirdiği halde iş imkanı bulamamış birçok insan olduğunu da bilmiyor olamazsınız. Amacımız size panik yaşatmak ya da sizi umutsuzluğa sevk etmek değil elbette. Bu yazı ile yeni mezunların hedefledikleri işe yerleşebilmeleri ve istedikleri kariyere sahip olabilmeleri için atması gereken 5 adımdan bahsedeceğiz.

· İlk olarak yeteneklerinizi geliştirin Fırsatbulduğunuz her an planladığınız kariyere uygun yeteneklerinizi ve bilgi birikiminizi geliştirin. Bunun için sadece yazılı kaynaklarla sınırlı kalmayıp sosyal ve araştırma gruplarına katılmanızda, deneyimlerinizi oluşturma ve geliştirmenizde fayda vardır.

· Dönüştürülebilen yeteneklerinizi keşfedin Çoğu insanokul hayatın boyunca bir şey öğrenmediğini söylese de gerçek bundan farklıdır. Teorik olarak edindiğiniz bilgileri kullanamayacağınızı düşünseniz de takım çalışması, sunum ve etkili konuşma yöntemleri, planlama vb. alanlarda yaptığınız pratikleri hedeflediğiniz kariyer çerçevesinde rahatlıkla kullanabilir ve kendinize büyük artılar sağlayabilirsiniz.

· Mülakat için provalar yapın Çok başarılı bir eğitim hayatınız, deneyimleriniz ve referanslarınız olsa da işe alınmanızda en etkin olan konu mülakatta gösterdiğiniz başarıdır. Bu nedenle eğer başvurularınızdan olumlu sonuç alamıyorsanız, iyi bir mülakat için gerekli bilgileri edinip kendi kendinize alıştırmalar yapmalı ya da kariyer merkezlerinden yardım almalısınız.

· Fırsatları değerlendirin Eğitimleri,seminerleri ya dayarı zamanlı işleri vakit kaybı olarak görmeyerek deneyimlerinizi arttırmak adına mutlaka katılım sağlayın. Birçok firma yeni mezunların dikkatini çekmek ve pazarda yer edinmek için iş fuarlarına katılırlar. Sizde bu fuarları mutlaka ziyaret edin. Böylece hem iş çevresini tanımış hem de onlara kendinizi tanıtma imkânı bulmuş olursunuz. Bu katılımlarda ne kadar girişken olursanız amacınıza o kadar fazla yaklaşırsınız.

· Planlarınızı anlatın Kariyer edeflerinizi, iş kapsamında tam olarak ne istediğinizi insanlara anlatmaktan çekinmeyin. Eski ya da yeni girdiğiniz bir çevrede hiç tahmin etmediğiniz kişilerden bile bu konuda size yardım eden olabilir. Kendinize güvenerek bunu karşınızdakine de hissettirdiğiniz ölçüde destek göreceğinizden emin olun. Unutmayın bir şeyi elde etmek için yetenekleriniz kadar onu ne kadar istediğiniz de önemlidir. Orantılı hırs sizi iş hayatınızda başarıya taşıyacak önemli faktörlerden biridir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar