Ana SayfaHaberlerMaaş Değil Mutsuzluk İş Bıraktırıyor!

Maaş Değil Mutsuzluk İş Bıraktırıyor!

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer çalışanlarını elde tutma konusunda işverenlere bazı önerilerde bulundu.

Gezer, “Firmalardaki iş aksaklıkları ve sıkıntıların önemli bir bölümünü kalifiye eleman kaybı oluşturuyor. İşini iyi yapan bir çalışan işten ayrıldığında da yeri kolay dolmuyor. Eleman değişikliklerinde yeni elemanların işe tam alışması için belli bir oryantasyon sürecini geçmesi gerekiyor, bu süreçin ise firmalara maliyeti yüksek olabiliyor.” dedi

Çalışanların iş seçerken maaşa önem verdiklerini fakat işten ayrılmalarda ise maaşın ikinci planda kaldığını belirten Gezer “Çalışanların istifa sebepleri arasında öncelikli sebep mutsuzluk. Mutlu çalışanlar sadece maaş sebebiyle işlerinden ayrılmayı düşünmüyorlar. Fakat mutsuz çalışanların kaybını önlemek için yüksek maaş da yeterli olmayabiliyor” dedi.

Gezer, çalışma ortamının fiziksel ve psikolojik olarak çalışanları motive etmesi gerektiğini de belirterek “Çalışılan ortam, ast ve üst ilişkileri, işçilere farklı muamele, sosyal haklar, terfi gibi konular çalışan kişilerin  işyerine bağlılığını ve mutluluğunu direkt etkileyen faktörlerin başında geliyor. Bu konulara özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.“ şeklinde açıkladı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar