Ana SayfaMakalelerLider Ve Liderlik

Lider Ve Liderlik

Lider; yönetim vasıflarına sahip, sorumluluk sahibi, çalışkan, detaycı, çözüm üreten, yönlendirme özelliği bulunan, yaratıcı karaktere sahip kişilere verilen genel tanımdır.

Olacakları önceden tahmin edebilme yeteneği de yine liderlerde yer alan özelliklerdendir. Liderlik vasfı doğuştan gelebileceği gibi iyi bir eğitim ve çalışma ile sonradan da kazanılabilir.

Liderlik görevini yürüten çalışanın, altında bulunan tüm çalışanlara da sahip olduğu pozitif enerjiyi doğru şekilde yansıtabilmesi ve bu çalışanları etkili şekilde amacına hizmet edecek şekilde çalıştırabilmesi gerekir.

İyi bir lider, sık aralıklarla not tutar. İş takibi ve iş yönetiminde ajanda ya da not defteri ile önem arz eden her konuyu not tutmak bir proje için taslak oluşturmak ile eş değerdir. Geleneksel olarak ajanda almanın dışında not tutmak artık dijital ortam üzerinde de kolaylıkla yapılabiliyor. Bu programlar aracılığı ile randevuları ayarlamak, toplantı saatlerini not almak, günlük, haftalık, aylık organizasyonları planlamak mümkün.

Liderlerin özellikleri ve karakterleri, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bir lider, şirketin bütünlüğünden, çalışma birimlerinin koordineli bir şekilde çalışmasından sorumludur. Lider olmak tecrübeyi de gerektirir. Lider doğuştan gelen yeteneklerini, deneyimi ve kazandığı pratiklik ile birleştirdiğinde çalıştığı firmaya verim sağlayacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar