Ana SayfaMakalelerBaşarının Sırları

Başarının Sırları

Başarılı olmak herkesin istediği ama yalnızca belirli insanların gerçekleştirebildiği bir sonuç. Peki başarılı olanlar hedeflerine ulaşmak için neler yapıyorlar?

Başarının ve başarılı olmanın sırlarını sıralıyoruz;

1- Yaptığın işe İnan

Güçlü bir niyet ve iş yapma isteği; her işin temelini sağlamlaştırır. İdeallerinizin olması başarıya ulaşmanız için tek yoldur.

2-Motivasyonunu Sağla ve Odaklan

Motivasyonun yüksek olması verilen görevlerin etkin biçimde yapılabilmesine olanak tanır. Başarılı olmak; Odaklanmayı gerektirir. Belirli bir plan dahilinde hareket etmek, planların içine ufak ufak aşamalar yerleştirmek motivasyonu destekleyecektir. Aynı şekilde görülen iş ne olursa olsun o işe inanmak başarıyı beraberinde getirir.

3-Kendini Sorgula

Hiçbir insan mükemmel değildir. Öz güven başarı getirmenin yanında öz güvenin fazlası başarısızlığa yol açar. Ortada yapılan hatalar var ise, bu hatalardan ders çıkarmak için kişinin kendini sorgulayabilmesi ve ben nerede hata yaptım sorusunu kendisine sorması gerekir.

4-Doğru ve Hızlı Karar Ver

En kötü karar; Kararsızlıktan iyidir sözü boşuna söylenmemiştir. İş hayatında ise doğru kararlar verebilmek yanında bu kararları zamanında verebilmek büyük önem taşır. Verilen yanlış kararlar çalışanı yıldırmamalıdır. Çünkü tecrübe hayatta yapılan yanlışların toplamıdır. Dolayısı ile doğru karar verebilmek; iyi bir eğitimin ve ileri görüşün yanında, tecrübe de gerektirmektedir. Tecrübe yaşanarak oluşacaktır. Ciddiyet sahibi kişilerin, işine sorumluluk ile bağlanan bireylerin kararları da yapıcı ve doğruya yakın kararlar olacaktır.

5-Paylaşmayı ve Öğretmeyi Bil

Bilgi paylaştıkça çoğalır. Bir iş yerinde kıdem sahibi bir çalışan, yeni gelen mesai arkadaşlarına yardım etmeli, yapılacak işin önemli noktalarında tavsiyeler vermelidir. Çalışılan şirketin büyümesi ve gelişmesi yalnızca birlikte, ortak hareket ederek gerçekleşir. Bir söz der ki; Bir kişiye usta demek için; o ustanın bildiğini yanında bulunan tüm çıraklarına doğru ve düzenli şekilde aktarması, tecrübelerini ve iş deneyimlerini anlatması gerekir.

6- İşini Gerçekten Sev

İşini sevmeyen o işi doğru şekilde yerine getiremez ve yaptığı işe saygı duymaz. Ya da yaptığı işi sadece para kazanmak için yapan insan her zaman huzursuz, mutsuz olarak çalışacaktır. Yapılan iş ne olursa olsun işe saygı duyularak, iş önemsenerek çalışılmalı; para kazanmak dışında verilen görevlerden deneyim ve tecrübe kazanılması amaçlanmalıdır. İş yaşamında bugün kariyer yapmış her kişinin, bir zamanlar en basit işlerde çalıştığı unutulmamalıdır. İş sevgisi olmadan doğru, tutarlı ve başarılı iş görülemez.

7-Yedek Plan Sahibi Ol

Bir dakika sonra nelerle karşılaşılacağı bile bilinemezken, yapılan her işin yedek 2. bir planı olmalıdır. İş hayatı zor ve engebelidir. Başarmak için tek bir plana bağlı kalmak, tek bir kaynak üzerinden ilerlemeye çalışmak doğru olmayacaktır. Olası olumsuz durumda; İş planını geriletmeyecek, planı ayakta tutacak bir yedek plan, projenin geçerliliğini korumasının yanında başarısızlığı da minimum seviyeye indirecektir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar