Ana SayfaHaberlerKuru Temizleme, Hamam Ve Berberler Bu Habere Dikkat!

Kuru Temizleme, Hamam Ve Berberler Bu Habere Dikkat!

Kuru temizleme, Berber ve Hamam sahipleri bu habere dikkat. Çünkü bu uygulamalardan haberiniz yoksa denetim bugün yarın kapınızda olacaktır. 29 Mart 2013 tarih ve 28602 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan İş Sağlığı ve İş Güvenliğine ilişkin tehlike sınıfları tebliği gereği, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, 50’nin altında işçi çalıştıran ve sayısı 500 bini aşan
“tehlikeli ve çok tehlikeli” iş yerlerinde, Hemşire, İş yeri hekimi, İş güvenliği uzmanı çalıştırılması zorunluluğu getirilmişti. Hatta bu yasaya uymayan pek çok iş yeri sahibi için toplam 12 bin TL ceza kesilecekti.

Bir İşçi Dahi Çalıştırılsa Yasaya Uyulacak

Yasa yürürlüğe gireli çok oldu. Ama bu kez bu yasal zorunluluk Kuru temizleme, Hamam ve Berberlere de geldi. Haberin duyurulmasıyla bazı kuaför ve berber salonları duruma tepki gösterse de, bazı yerler bu uygulamaya çoktan geçmişti bile.

Sadece berber, kuaför ve hamamlar değil; Aynı zamanda, saunalar, kaplıcalar, ılıcalar, içmeceler, Fitness salonları, deniz balıkçıları, masaj salonları, solaryum salonları,
“ artık tehlikeli işyeri” sayılıyor.

Toplamı yaklaşık 520 bini bulan tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde “bir işçi dahi çalıştırılsa” yukarıda belirtilen üç kişinin (yani iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve hemşirenin) çalıştırılması gerekiyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar