Ana SayfaMakalelerKendinizi Yenileyin !

Kendinizi Yenileyin !

Bir sabah kalktığınızda artık yeter diyerek işe gittiniz, içinizden bir ses işlerin artık böyle yürümeyeceğini, daha fazla çalışmak istemediğinizi söyledi. Evde de durum aynıydı. Aile ilişkiniz iyi değildi ve bir türlü düzelmiyordu. Özel ilişkilerinizde sürekli sorunlar yaşıyor arkadaşlarınız ile sohbetlerinizde mutlu olmadığınızı gösteriyordunuz. Maddi durumunuzda sorunlar yaşıyorsunuz ve birçok yere borcunuz var. Sağlığınız da iyi değil ve sürekli kötüye gidiyor… Hayatınızda hiçbir şeyden memnun değilsiniz…

Bu cümleler ve durum yoğunluğu aynen sizi anlatıyor değil mi? Kişinin yaşamında doğru yerde olup olmadığını anlatan duygularıdır. Hayatınız ile ilgili bir sınava tabi tutulmuş olsaydınız iyi bir not alır mıydınız?

Yaşamın herkese adil davranmadığını düşünüyorsunuz ve sürekli bundan yakınıyorsunuz. İş hayatınızı, aileniz ile olan ilişkinizi, sağlık durumunuzu, kazancınızdaki olumsuzlukları, pozitifliğe çevirme ve mutluluğu yakalama imkanınız olduğunu düşündünüz mü?

Tek yol, kendinizi yenilemek ve her şeye baştan başlamak…

Çoğu insan sızlanmayı sever, olumsuzluklar karşısında hemen karamsarlığa düşer. Ufak sorunları gözünüzde büyütüyor olabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Ya da sorunların düzelmesi için bir mucize mi bekliyorsunuz?

Her ne olursa olsun sımsıkı sarılacak ve inanılacak biri varsa da bu kendimizden başkası değildir.

İnsanı ileriye taşıyan tek şey “umut” tur. Olumlu düşünmek ve geleceğe umutla bakmak kişiyi kamçılar ve hedefler belirlemesine destek olur. Mutluluğu yakalamak ve istediklerini gerçekleştirmek kişinin kendi elindedir, başkasında değil…

Kendimizi yenilemek ve umutlu olmak için yapacaklarımız;

  1. Öncelikle kendimize haksızlık etmeden kim olduğumuzu görelim, hayatta ilk ihtiyacımız olan kendi öz benliğimiz. Ona iyi yaklaşalım.
  2. Sorunlu noktalar ve durumlar ne ise listesini yapalım ve önem sırasına göre çözmeye başlayalım. Bunu yaparken her şeyi anında çözemeyeceğimizi bilmeliyiz ve paniklememeliyiz.
  3. Kendimizi yeni kitaplar, yeni kaynaklar, yeni çevreler edinerek yenilemeliyiz. Doğru insanlarla doğru iletişimler kurma yolunda adım atmalıyız.
  4. Sağlığımıza azami ölçüde dikkat etmeliyiz. İstediklerimizi gerçekleştirirken tek dayanağımız sağlıklı bir vücut olacak. Fiziksel sağlığımızı ve kilomuzu korumalıyız.
  5. Olumlu düşünmenin gücünü keşfetmeliyiz. Olumsuz düşünceler yerimizde saymamıza neden olur. Pozitif yaklaşımı benimseyerek ilerlemeliyiz.
  6. Herkesin yetenekli olduğu bir yön kesinlikle vardır. Yetenekli olunan bu yönü daha da geliştirmek için eksikleri çıkartarak daha da çok çalışmalıyız.
  7. Geçmişte yaşanmış başarısızlıkları, birer hayat dersi olarak görerek bunlardan tecrübe kazanmayı en büyük hazine olarak görmeliyiz.
  8. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyerek amaçlarımıza ulaşma yolunda çalışmaktan ve uğraşmaktan kaçınmamalıyız. Oturduğu yerden başarıyı yakalayan kimse bulunmuyor.

Yaşam; Siz ona nasıl bakıyorsanız size o şekilde bakar. Siz güldükçe hayat da size gülecektir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar