Ana SayfaMakalelerKariyer Ve Sağlık Sorunları

Kariyer Ve Sağlık Sorunları

Sağlık Sorunları ve Kariyer İlişkisi

Çalışan bir iş yerinin başarı ve başarısızlığı üzerinde doğrudan etki ederken, bireylerin sağlık problemleri de iş yerindeki başarısını ve iş akışını etkilemektedir. Çalışan ne kadar iyiyse o kadar kendisini işine verir. Bu nedenle herhangi bir sağlık problemi yaşanması durumunda önceden önlem alınması, her iki taraf için de daha iyi olacaktır.

Önemseyin

Çoğu zaman çalışanların bir sağlık problemi yaşaması durumunda işvereninden izin alma konusunda sıkıntı yaşadığı ya da çekindiği gözlemlenmektedir. Bu düşünce kesinlikle yanlıştır çünkü işveren çalışanının çalışabilir durumda iş ortamında bulunmasını ve işine verimli bir şekilde katkıda bulunmasını arzu eder. Buradan yola çıkarak, çalışan kendisini kötü hissettiği zaman diliminde işvereninden izin istemekten çekinmemeli, rahatsız hissettiği konuda doktora başvurmalıdır.

Sağlığınızı düşünün

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre baş ağrısı iş kaybını fazlasıyla etkilemekteymiş. Buradan yola çıkarak, çalışanların kendi sağlıklarına da gerekli önemi vermeleri konusu gündeme gelmektedir. Öncelikle kendi sağlığınızı düşünmeli ve kendiniz için mutlaka önlem almalısınız.

İşinizi etkilemesine izin vermeyin

Başlangıcında gerekli önem verilmeyen bu konunun gün geçtikçe ilerleyebileceğini ve daha büyük sıkıntılara yol açabileceğini unutmayın. Sağlığınıza gerekli özeni göstermeniz sizin için daha öncelikli olmalıdır ki ilerleyen dönemlerde hayatınızda daha fazla etkide bulunmasın. İlerleyen sağlık sorunlarınızın işiniz üzerinde etki yaratacağını ve sizi de olumsuz etkileyeceğini unutmayın ve ona göre hareket edin.

Önleminizi alın

Kendinize iyi bakmanız size iyi hissettirecek ve ruh halinize de yansıyacaktır. Bireylerin iş dünyasında da kendi kişilik ve ruh hallerini yansıttıkları düşünülürse, hastalandığınız ya da hastalanacağınızı hissettiğiniz zaman diliminde gerekli önlemleri alın, kendinizi önemseyin.

Çalışanlar bir işletmenin olmazsa olmazlarındandır ve iş dünyasını doğrudan etkileyen etkenler arasında yerini alır. Çalışanın kendisini iyi hissetmesi ve verimli, motivasyonu yüksek şekilde çalışması işveren tarafından beklenen davranışları içerisinde alır ki, çalışanda işini severek yaptığı zaman kendisini daha iyi hissedecektir. Bu nedenle hasta olunması durumunda işverenden gerekli durumun anlatılmasıyla birlikte izin alınarak doktora gidilmeli, ilerlemesi konusunda önlem alınarak, iş düzenine olumsuz etki yaratması önlenmelidir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar