Ana SayfaMakalelerŞirketiniz Hızla Büyüyor Mu?

Şirketiniz Hızla Büyüyor Mu?

Şirketinizin Büyümesinden Korkmayın

Günümüz teknolojilerinin de getirisiyle birlikte, hemen her gelişmeden haberdar olabilen ve gelişmeleri hemen benimseyen kuruluşları görmek artık mümkün.

Çok az işletme eski düzeniyle devam edip teknolojiden uzak kalırken, birçok işletme gelişen teknolojiyi kullanarak iş akışını değiştiriyor. Değişen ve hızla gelişen işletmeler ise gelişmesiyle doğru orantılı olarak büyümeye başlıyor.

Şirketin büyümesi öncelikle tüm çalışan ve yöneticilerin başarısını kapsarken, zamanla çalışanlar üzerinde de fazlasıyla etki gösteriyor. Gelişen teknolojiye ayak uyduran şirket, zamanla farklı gereksinimlere ihtiyaç duyarak, farklı özellikte çalışanlar çalıştırma ihtiyacı hissediyor. Bu ise çoğu zaman şirket çalışanları üzerinde işten çıkarılma korkusunu gündeme getiriyor.

Her çalışan için şirketin büyümesi avantaj sağlayacak bir durumdur ve bu durum şirket çalışanlarının korkmasından çok, uyum sağlaması gerekliliğini gündeme getirir. Şirketi büyümekte olan çalışan, o şirkette çalışmasının kendisine değer katacağını unutmamalı, ileride iyi bir referans kaynağı olacağını göz önünde bulundurmalıdır.

Uyum sağlayın

Şirketinizin gelişmesi döneminde orada bulunduğunuz için, bu gelişmelerden haberdar olmaya ve gerektiğince bilgi edinmeye çalışmalısınız. Bu uyum sağlamanız konusunda size yardımcı olacaktır. Şirket içinde gelişen alanların planlaması dahilinde hareket etmeli ve bu sürece olabildiğince hızla adapte olmaya çalışmalısınız. Şirketin büyümesi aşamasında uyum sürecine hızlı bir şekilde ayak uydurabilmeniz şirket açısından daha olumlu görülecektir.

Korkmayın

Şirketinizin hızla büyümesi çalışanları korkutmamalı aksine heyecanlandırmalı ve çalışma şevkini arttırmalıdır çünkü büyüyen bir şirket çalışana da katkı sağlayacak, değer katacaktır. Zira bu nedenden dolayı korkmak yerine heyecan duymalı, kendinize değer katmayı hedeflemelisiniz.

Değerlendirin

Şirketin büyümesi, daha kalifiye eleman barındırmasını ve gelişen departmanlar için yeni personel arayışını gündeme getirecektir. Böyle bir durumun söz konusu olması halindeyse, yükselmeniz için önünüzde bir fırsat oluşmuş olabilir. Yeni oluşan pozisyon için gerekli nitelikleri taşıdığınızı düşünüyorsanız, ilgili pozisyona müracaat edebilir ve kendiniz için bir fırsat oluşturabilirsiniz.

Şirketinizin büyümesinden korkmak yerine, hızla uyum sürecini atlatmalı ve kendinize artı değer katabileceğiniz her aşamadan bir şeyler öğrenmelisiniz. Böylece hem kendinizi geliştirmiş olacak, hem de şirketinizin gelişimine ayak uydurmuş olacaksınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar