Ana SayfaMakalelerKariyer Öncesi Staj

Kariyer Öncesi Staj

Eğitiminiz sırasında mesleğiniz hakkında teorik bilgilere ve zaman zaman pratik uygulamalara yer verilir. Ancak bir meslek hakkında net bir bilgi edinebilmek için, o mesleğin uygulamasına tanıklık etmek gerekir. Bu nedenle, eğitim sırasında veya sonrasında staj yapmak önemlidir. Öğrencilerin staj dönemleri, mesleki hayatları açısından büyük önem arz eder. Ayrıca staj yapma, öğrencilere büyük olanaklar da sunar.

1. Özgüveniniz Artar
İş aramaya başlamadan önce kendinize güveniniz tam olmalıdır. Mesleğiniz hakkında teorik bilginin dışında, net bir bilgiye sahip olmamanız iş bulma sürecinizi olumsuz etkiler. Çalışmak istediğiniz yer ve bulunmak istediğiniz görev için bir karara varamamışsanız, iş bulma şansınız azalacak ve kendinize olan güveniniz sarsılacaktır. Mesleğiniz için kendinizi hazırlama süreci olan staj bu açıdan çok önemlidir. Zira staj,size yapmak istediklerinize dair net fikirler verir. Eğitim süreci içerisinde ya da eğitim sürecinden sonra staj yapma kariyer hedefinizi belirlemede ve işiniz için belirleyeceğiniz rotada yolunuzu çizmenize yardım edecektir.

2. İş Bulma İmkanı Yakalarsınız
Birçok firma yeni mezun iş ilanları vermektedir. Tecrübeli eleman yerine, yeni mezun eleman aramanın birçok sebebi vardır. Yeni mezun eleman, işe daha kolay adapte olabildiği ve tecrübeli elemana nispeten daha düşük ücretle istihdam edilebileceği için işverenler tarafından tercih edilmektedir. Ancak işverenler yeni mezun eleman adayları arasından tercih yaparken, adayların staj deneyimlerini temel almaktadır. Bu nedenle, staj tecrübesi, yeni mezun elemanlar için iş bulma imkanını arttırmaktadır. Yeni mezun eleman adayının nerede, ne kadar sürede staj yaptığı işverenlerin dikkat ettiği kıstaslardır. Ayrıca eleman adayının gösterdiği referanslar da, adayın işe alınmasında önemli bir oynar.

3. Çevre Sahibi Olursunuz
Staj size yeni insanlarla tanışma olanağı sağlar. Bu kişilerin büyük bir çoğunluğu meslektaşınız olacağından, çevre edinmenizde staj yapmanızın önemli bir payı olacaktır. Hem meslektaşlarınızla bilgi alışverişi yapmanız, hem de onlardan mesleki tecrübeler edinmenizin size büyük yararları olacaktır. Bunun yanı sıra, staj süreci içerisinde tanıdığınız insanlar size
iş bulma olanakları sağlayabilir. Bunun için staj döneminde dışa dönük ve iletişimi kuvvetli biri olmanız, staj sonrasında iş bulmanızı kolaylaştıracaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar