Ana SayfaMakalelerKaliteli Uyku ile Kaliteli Verim

Kaliteli Uyku ile Kaliteli Verim

Uyku problemi tüm çalışanlar için büyük sorun haline gelmektedir. Herkes daha fazla uyumak ve daha az çalışmak ister. Ne yazık ki iş hayatında istediğiniz saat aralıkları sizlere verilmez. Aslında bu konularda verilecek olan toleranslar da işin başka boyutlara gitmesine yol açabileceğinden, böyle olması en doğrusudur.Kaliteli uyku ile kaliteli verim getirir bu da kariyerinizi olumlu yönde etkiler.

Düzenli çalışma saatleriyle iş disiplini sağlanır. Aksi halde herkesin istediği saatte işe geldiği bir şirkette ne kadar verim alınabilir bu tartışma konusu. Bu nedenle bu saatlerin düzenli olması disiplinin en doğru parçasıdır.

Kaliteli uyku ile kaliteli verim

Uykusuzluk problemi yaşamanız sizin iş performansınızı da çok fazla düşürmeye neden olacaktır ve bu da sizin aynı yerde çalışmaya devam etmenize büyük engeller oluşturacaktır. Verimsiz bir çalışanı hiçbir patron istemez değil mi?

Şimdi gelelim, başınıza gelen bu büyük uykusuzluk sorunundan nasıl kurtulacağınıza. Uykusuzluk hissetmenizin nedeni tahmin edersiniz ki yetersiz bir uykuyla güne başladığınızda ve çok yorgun olduğunuzda yaşadığınız bir problemdir.

Çok yorgun olmanız konusu da çalıştığınız iş içerisinde üstlendiğiniz yüke bağlı olarak değişebilir. Tabi bünye de buna farklı cevaplar verir. Kimisi dirayetliyken kimisi tam tersi olabilir.

Uyku problemimizde yapmamız gereken en önemli şey kaliteli uyku almaya çalışmaktır. Kaliteli uykudan kasıt saatlerce uyumak değildir. İsveç’teki Stockholm Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırmayla, uykunun yorgunlukla alakasının olmadığı açıklanmıştır. Bu araştırma 6 bin kişisinin uyku düzeninin incelenmesiyle varılan bir sonuçtur.

Buradaki olay aslında uykunuzu almış olsanız da yorgun olabileceğinizi kanıtlıyor. Bu nedenle birkaç saat daha fazla uyumak önemini yitiyor. Yani çıkarımımız burada çok uyku uyumak değil kaliteli uyku uyumaktır. Gençlere 8 saat yeterken, 60 yaş üzeri için 6 saat yeterli olabiliyor.

Yorgunluğumuzun ve verimsizliğimizin nedenini az uyumakla sınırlandırmamızın yanlış olacağı gibi, etkisi olduğunu da görmezden gelmememiz gerekir. Bu nedenle kaliteli uykuyla daha dinç sabahlara uyanabilir daha verimli olabilirsiniz.

Sadece uyku yetmiyor tabi. Yemiş olduğunuz besinler de sizi daha ayakta ve güçlü tutmak konusunda fayda sağlayacaktır. İyi beslenme ve kaliteli uyku size yorgunluk ve verimsizlik konusunda büyük ilerlemeler kaydettirecek.

Konuya benzer iş ilanları

İstanbul iş ilanları
Avukat iş ilanları

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar