Ana SayfaMakalelerÇalışırken Mutlu Ol

Çalışırken Mutlu Ol

İş bulma konusu oldukça kapsamlı bir konudur. Herkes hayal ettiği bir işte çalışmak ister. İmkânların güzel olması, maaşın, çalışma koşullarının iyi olması her çalışma adayının isteğidir. Tabi işler her zaman yolunda gitmez. Patron ve çalışan çoğu zaman aynı anda memnun olmaz. Muhakkak memnun olan olur ama o ancak tek taraftır. Çünkü ne işveren ne de çalışan bir şekilde memnun olamamayı tercih eder.Siz çalışırken mutlu olun bu durum hem iş hemde özel hayatınıza yansır.

Bu nedenle girdiğiniz işten memnun olmaya çalışmalı ve işvereni de beklentileri doğrultusunda memnun etmeye çalışmalısınız.

Çalışırken mutlu olun

Bunun yanında birde çalışma nedenlerine de dikkat çekmek gerekir. Kimisi ihtiyacı olduğu için kimisiyse boşta kalmamak için çalışma kararı alır. İhtiyaçlı birey her işi tabi olurken, diğer birey daha seçici davranabilir. İhtiyaçlı olsan da olmasan da nasıl bir işte çalışmak istediğine her yönüyle en doğru şekilde karar vermen gerekir. Aksi takdirde çalışırken mutlu olmaz, yaptığı işi çok zor yapar, hatta başarısız olursun. Bu durumda senin işte kalma süreni kısaltabilir.

Maddi katkı için girdiğin bu işte yine maddi kar elde edememiş olursun. Bu nedenle birebir hayalini kurduğunuz işi bulamasanız da az eğilimli olduğunuz başka tarzda ya da hayalinizdeki işe benzer yönler gösteren işleri tercih etmelisiniz. Hayatın en büyük kısmı işte geçiyorken mutsuz olmak istemezsiniz değil mi?

Kendinize bir katkısı olduğunu düşündüğünüz işleri de tercih etmek fena olmaz. Gelişen bu dünyada her gün yeni bilgiler edinirken, sadece rutin ileryen ve size hiçbir şey katmayacak kısır bir iş döngüsü sizi iyi konumlara getirmek yerine aksi şekilde sizleri geriye götürür ve yalnızlaştırır. Bu nedenle yeni insanlarla tanışırken, size katkı sağlayabilecek her şeyden yararlanmanızda fayda var.

İş bulmanın korkulacak kadar zor olduğunu düşünmeniz size karamsarlıktan başka bir şey katmayacaktır. Her hangi alanda gireceğiniz her işin muhakkak ki size katkısı olacaktır. Ve bunların her biri tecrübe defterinize eklenecektir. İş koşullarına iyice incelemeniz ileride gelişecek anlaşmazlıkların önünü kesecektir. İsbul.net sitemizde de kriter ve koşulları açıklayan işverenlerin iş ilanları, sizi aydınlatmada katkı sağlayacaktır.

Konuya benzer iş ilanları

Editör iş ilanları
Ankara iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar