Ana SayfaMakalelerİşyerinizi Güzelleştirin

İşyerinizi Güzelleştirin

İşyerinde Estetik Önemli Bir Ayrıntı mı? Günlük hayatta bulunduğumuz her alanda olduğu gibi, işyerinde de çalıştığımız ortamın estetiği önem taşıyor. Estetik, kişi psikolojisini etkileyen bir kavramdır. Kişiden kişiye değişen güzellik kavramını genellemek yanlıştır. Fakat göze hitap eden, temiz, düzenli, renk uyumuna önem verilmiş bir işyerinde çalışmayı da herkes ister. İşyerinin lokasyonu, bulunduğu çevre, sahip olduğu kurumsal yapısı dışında, iç dizaynı ve düzeni de çalışanların motivasyonunu etkiliyor.

Çalıştığınız Ortamı Güzelleştirin Çalıştığımız ortamı öncelikle rahat edebileceğiniz şekilde düzenlemek, daha sonra da ortama renk katacak şekilde küçük süslemeler yapmak moralinizi düzeltecektir. Sıkıcı renkler, dağınık bir masa, kullanışsız eşyalar, eski ve yıpranmış koltuklar, kullanacağınız materyallerin bozuk oluşu moralinizi bozmak için neden haline dönüşür.

Her iş yerinde çalıştığınız ortamı değiştirme şansınız olmayabilir. Genel görünümü değiştiremeseniz bile, size ait olan bölümde küçük değişiklikler yaparak, çalışma ortamınızı güzelleştirebilirsiniz. Hem estetik hem de kullanışlı bir çalışma ortamı motivasyonunuzu arttıracak, çalışma isteğinizi yerine getirecektir.

İşinizi kolaylaştırın İşyerinde masanızın güzel ve düzenli görünmesinin yanında, kullanışlı olması da önemlidir demiştik. Masanızda takvim bulundurmanız, yapacağınız işleri tarih sıralamasına göre not almanızı sağlayacak, planlarınızı size unutturmayacaktır. Renkli not defterleri, yaptığınız iş ile ilgili unutmamanız gereken ayrıntıları yazabileceğiniz renkli kalemler işinizi kolaylaştıracak ve dikkatinizi çekecektir. İşinizi yaparken kullandığınız materyalleri kolay ulaşabileceğiniz şekilde yerleştirmeniz bulmak için zaman kaybetmemenizi sağlayacaktır.
İş ile ilgili belge ve yazıları dosyalayıp saklamanız görünümün güzel olmasını sağlayacak ve aradığınız belgeyi de kolay bulabileceksiniz.

İşyeri Estetiği Müşteri İçin de Önemli İşyeri estetiği sizin için önemli olduğu kadar müşteri içinde önem taşır. İşyerinize gelen müşteri, temiz, düzenli, güzel bir işyerinde kendini daha iyi hisseder ve işyeri hakkındaki izlenimi daha olumlu olur. İşyerinize gelen müşteri, evinize gelen misafirden farksızdır. Müşteri, kaliteli, temiz, düzenli ve estetiğe önem verilmiş bir ortamda kendini değerli hissedecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar