Ana SayfaMakalelerİşsizlikten Korkmayalım

İşsizlikten Korkmayalım

İş Bulmak Sandığınız Kadar Zor mu?

 

 

Son yapılan anketlerde de sonuç değişmedi ve Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğu bir kez daha belirtildi. Kış aylarında daha da artan işsizlik oranları yaz aylarına doğru belli bir azalma gösterse de, sonbaharın gelmesiyle birlikte yeniden artışa geçiyor. Gerçek işsizlik rakamlarının ise resmi verilere göre, çok daha fazla olduğunu düşünenlerin sayısı hayli fazla. İş bulma konusunda en şanslı yaş grupları ise 17-30 yaşları arası. 30 yaş üstü bireylerin eğitim dereceleri ve tecrübeleriyle de bağlantılı olmak üzere, iş bulma şansları azalabiliyor. Bunun yanı sıra 45 yaşının üstündeki iş arayanların iş bulma ve para kazanma şansları çok daha düşük. Eğitim düzeyi ve iş tecrübeleri başta olmak üzere, yeterliliklere ve ek özelliklere göre değişen iş bulma şansını arttırabilmek için ise aktif olmak ve insan ilişkilerini güçlendirmek şart.

Pozitif Olun

 

 

Pozitif ve iletişim konusunda başarılı bireylerin iş bulmaları, pasif bireylere göre çok daha kolay. Gerek iş başvurusu sırasında gerekse mülakatta kendini daha iyi ifade edebilen bireyler her zaman bir adım öne geçiyor. Bunun yanı sıra, eğitim düzeyi ve yeterliliği ne kadar yüksek olursa olsun, kendini ifade etme konusunda kısır olan bireylerin iş bulma ve yükselme şansları azalıyor. Dolayısıyla daha kolay iş bulabilmek için iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve daha olumlu bir bakış açısı büyük önem taşıyor.

İş Bulma Araçlarını İyi Kullanın

 

 

İş bulmak için öncelikli şart kararlı ve düzenli bir şekilde iş aramaktır. İş arayan on binlerce birey, çoğu zaman yeterince çaba göstermiyor. İşini şansa bırakan adayların iş bulması elbette daha da zorlaşıyor. İş ilanları için düzenli olarak başvuru yapan ve sürekli olarak iş arayan bireyler ise kısa sürede iş bulma şansı yakalayabiliyor. İşsizlikten korunmak için ise bireylerin kendilerini sürekli geliştirmesi şart. Yabancı dil ve bilgisayar kullanımının çok önemli hale geldiği 21. asırda, bireylerin kendilerini farklı alanlarda geliştirmesi büyük önem taşıyor. Bütün bunların yanı sıra, iş arama vasıtaları da iş bulma sürecine doğrudan etkiyor. İnternetin yaygın olarak kullanılmaya başladığı son on yıldır, iş ilanları ve iş başvuruları daha çok internet üzerinden yapılıyor. Bu nedenle iş arama vasıtası olarak iş bulma sitelerini kullanan adayların şansı önemli derecede artıyor. Ancak iş bulma siteleri üzerinden başvuru yaparken, önem verilmesi gereken noktalara dikkat etmek de büyük önem taşıyor.

İş bulma siteleri üzerinden başvuru yaparken, en önemli nokta, doğru ve dikkat çekici bir CV oluşturabilmek. Kendini hazırladıkları özgeçmiş ile iyi bir şekilde ifade edebilen adayların iş bulma şansları artıyor. Bunun yanı sıra adayların takipçi olması ve yalnızca yapabilecekleri eleman ilanları için başvuruda bulunması da hem zaman açısından hem de motivasyon açısından büyük önem taşıyor. Kendine güvenen ve iş bulma konusunda kararlı olan adayların iş bulma süreçlerinin daha hızlı gerçekleştiğini unutmamak ve iş bulmak için harcanan çabayı arttırmak son derece önemli.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar