Ana SayfaHaberlerİşsizlere Düzenli Maaş!

İşsizlere Düzenli Maaş!

İşsizlik maaşı bir işten çıktığınızda, başka bir işe girene kadar temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak miktarda, belli bir süre için işsiz kimselere devlet tarafından ödenen ücrete denir.

Devletten işsizlik ödeneği almak için 120 gün prim ödeyip çalışmak ve son 3 yıl içerisinde en az 600 gün sigortalı bir işte çalışmış olmanız şart!

İşsizlik Maaşını Kimler Alabilir?

İşsizlere düzenli maaş konusunda her çalışanın, bazı şartlar çerçevesinde, işsizlik maaşı almaya hakkı vardır. Çünkü sigorta primlerimizin hesaplanması süresince brüt maaşımız üzerinden %1 sigortalı, %2 işveren ve %1 devlet olmak üzere bir kesinti gerçekleştiriliyor. İşsizlik maaşı alabilenler;

İşten çıkarılanlar,
İstisnai de olsa işinden kendi isteğiyle ayrılanlar,
İş yeri kapananlar…

İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

10 ay boyunca 1.011 TL işsizlik maaşı alınabiliyor. Toplamda 10 ay boyunca iş bulamayan kişinin 10 bin 110 TL’si garanti. Bunun yanında İş-Kur kurslarına da katılım sağlayıp günde 38 TL almak da mümkün.

Başvuru İşlemleri

Başvurularda en dikkat edilmesi gereken nokta, işten ayrıldıktan sonraki 30 iş günü içinde başvuru işlemlerini gerçekleştirmiş olmak. Başvurular şahsen yapılabildiği gibi online olarak da yapılabilmektedir. Online yapabilmek için
www.iskur.gov.tr adresindeki İşsizlik Ödeneği Başvuru Formu’nu doldurmanız gerekli.

İşsizlik maaşı alabilmek için iş yerinizden bir bildiri almalısınız. Bu bildiriden bir tane işvereninize, bir tane de İŞKUR’a iletmelisiniz. Daha sonra İŞKUR, işsizlik maaşı alabilmeniz için gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığı kontrol ederek, işsizlik maaşı alıp almadığınıza karar vermektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar